"Arcfelismerő-garanciát" vállal egy szépészeti klinika a plasztikai műtétekre

2021 / 08 / 01 / Perei Dóra
Szinte nincs olyan ember, akinek ne lenne véleménye a botox-injekciókról, és úgy általában a szépészeti beavatkozásokról. A londoni székhelyű Mallucci esztétikai klinika szerint a közvélemény egyértelműen megbélyegzi azokat, akik ilyen műtéte(k)en átesnek, többnyire a beavatkozásból származó kisebb-nagyobb torzulások miatt. Ezen szeretnének változtatni.

Méghozzá úgy, hogy pácienseiknek a jövőben "arcfelismerő-garancia" is adnak, magyarán megígérik, hogy arcuk a műtét után is természetes kinézetű marad, így az okostelefonok változatlanul be tudják majd azonosítani tulajdonosukat.

A Dazed Beauty szerint nagy szükség van egy ilyesfajta biztosítékra, hiszen az emberek a beavatkozás után is önmagukat szeretnék viszontlátni a tükörben, anélkül, hogy attól kellene félniük, hogy környezetük "műnek" vagy túlságosan hiúnak bélyegzik őket.

Arcfelismerő pizzaautomata készíti nemsokára a pizzáinkat Már nem csak kávét, üdítőt és szendvicset vásárolhatunk automatákból, hanem teljesen friss, három perc alatt összedobott pizzát is.

A Malluci munkatársa, doktor Jana Vogt a Glamour magazinnak adott interjújában beszélt arról, hogy a töltőanyagok és a botox túlzott használata jelentős változásokat eredményez az emberek arcán, olyannyira, hogy extrém esetekben azok teljesen felismerhetetlenné válnak. "Arcfelismerő-garanciájukkal" azonban ígéretet tesznek arra, hogy klienseiken csupán 'finomítanak', de semmiképp se torzítják el arcukat.

Doktor Benji Dillon, a Define Klinika társalapítója szerint a páciensek mentális egészségét komolyan befolyásolhatja az, hogy telefonjuk arcfelismerője felismeri-e őket a beavatkozás után. Ha ezzel nem lesz probléma, vagyis a megjelenésük továbbra is természetes marad, akkor az újítás egyértelműen pozitívan hat majd önbizalmukra.

(Fotó: Unsplash/Sam_Moqadam)

További cikkek a témában:

A Canon mosolyfigyelő kamerákkal ellenőrzi a kollegák hangulatát Kínában Így próbálják garantálni, hogy a mindenki jókedvűek legyen.

Kínai arcfelismerő, térfigyelő kamerákat telepít Siófok városa A részben a kínai állam tulajdonában lévő cégtől vásárolt, az USA-ból kitiltott arcfelismerő rendszert telepítenek Siófok városában a híres Petőfi sétányon a meglévő térfigyelő kamerarendszer mellé, tette közzé Lengyel Róbert, a város polgármestere a Facebookon.

Egy új alkalmazás felismerhetetlenné teszi a képeinket - de csak az arcfelismerő szoftverek számára A 21. század egyik nagy kérdése, hogy mit kezdjünk az arcfelismerő szoftverekkel, és bár a technológia nyilvánvalóan legalább annyi jó dologra is használható, mint rosszra, érthető, ha az emberek nem szeretnék, hogy egy adatbázisban egyszer csak megjelenjenek a Facebookra feltöltött profilképeik anélkül, hogy erre engedélyt kérnének tőlük, vagy akár csak értesítenék őket.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Mire képes ma valójában a genetika, és mi az, ami csak porhintés?
Mire képes ma valójában a genetika, és mi az, ami csak porhintés?
A radiocafé Kávézó a világ végén című műsorának vendége Dr. Varga Máté egyetemi docens, az ELTE TTK Biológiai intézetének, Genetikai tanszékének az oktatója volt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.