Autó helyett minirepülő a személyközlekedés új formája 2022 / 09 / 02 / Bobák Zsófia

A Skyfly már előrendelhetővé tette Axe nevű eVTOL-jait, vagyis elektromos, egy helyből való fel-, és leszállásra alkalmas járműveit, amelyeket a tervek szerint 2024-től szállítanak ki a vásárlóknak. A szárnyak fix kialakítása miatt az eszköz kisrepülőgépnek tűnik első ránézésre, bár a szárnyak végén az eVTOL-okra jellemző propellerek végzik a meghajtást. A gép hatótávja nem a legnagyobb a versenytársak között, de a négy, egyenként 70 kW-os motor a cserélhető akkumulátor egyszeri feltöltésével 160 kilométerre tudja szállítani utasát maximális 160 km/h-ás sebességgel, vagyis a nem túl messzi, például városon belüli munkába járáshoz ideális lehet. Az eVTOL ára azonban jóval túlszárnyalja a hagyományos személygépkocsik költségeit, így azoknak, akik át szeretnének térni a közlekedésnek erre a modernebb és bizonyos szempontból kényelmesebb formájára, mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk: a Skyfly 150 000 fontért, tehát több mint 69 millió forintért árulja a légi eszközöket.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
"Olyasmit készítünk, ami már nem is igazán autó" - mondta Musk a napokban az új Tesla Roadsterről, amit a tervek szerint még idén bemutatnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.