Autó helyett minirepülő a személyközlekedés új formája 2022 / 09 / 02 / Bobák Zsófia

A Skyfly már előrendelhetővé tette Axe nevű eVTOL-jait, vagyis elektromos, egy helyből való fel-, és leszállásra alkalmas járműveit, amelyeket a tervek szerint 2024-től szállítanak ki a vásárlóknak. A szárnyak fix kialakítása miatt az eszköz kisrepülőgépnek tűnik első ránézésre, bár a szárnyak végén az eVTOL-okra jellemző propellerek végzik a meghajtást. A gép hatótávja nem a legnagyobb a versenytársak között, de a négy, egyenként 70 kW-os motor a cserélhető akkumulátor egyszeri feltöltésével 160 kilométerre tudja szállítani utasát maximális 160 km/h-ás sebességgel, vagyis a nem túl messzi, például városon belüli munkába járáshoz ideális lehet. Az eVTOL ára azonban jóval túlszárnyalja a hagyományos személygépkocsik költségeit, így azoknak, akik át szeretnének térni a közlekedésnek erre a modernebb és bizonyos szempontból kényelmesebb formájára, mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk: a Skyfly 150 000 fontért, tehát több mint 69 millió forintért árulja a légi eszközöket.
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Új életre kelt a Honda negyven évvel ezelőtti járműve
Új életre kelt a Honda negyven évvel ezelőtti járműve
A Honda az új robogóval egy nyolcvanas évekbeli járművét, az Motocompót éleszti újra.
Ez a magyar cég megoldotta, hogy 1080 autó elférjen 173 parkolóhelyen
Ez a magyar cég megoldotta, hogy 1080 autó elférjen 173 parkolóhelyen
Bemutatjuk a Parklt, a hazai mobilitási forradalom egyik fontos szereplőjét.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.