Autókipufogó táplálja a melegházat

2020 / 09 / 17 / Rácz Tamás
Autókipufogó táplálja a melegházat
A Hyundai jópofa demonstrációt tervezett annak illusztrálására, hogy mennyire környezetbarát üzem közben egy hidrogénautó.

Jelenleg tudomásunk szerint négy cég gyárt nagy sorozatban hidrogénüzemű személyautót: a Toyota, a Honda, a Mercedes-Benz és a Hyundai. A sűrített hidrogéngázt az úgynevezett üzemanyagcellában a levegő oxigénjével vízzé alakító és a vegyi folyamatban keletkező elektromos energiát a jármű hajtására használó technológia elviekben és műszakiakban teljesen készen van. Jelenleg a hidrogénautózás infrastruktúrájának kiépítése és az energetikai rendszerekbe integrálása zajlik a világ legfejlettebb vidékein. (Bővebben itt írtunk a hidrogénautózás értelméről, a benne rejlő lehetőségekről.)

A Hyundai már a második generációs modelljénél tart. Az új Nexo és persze úgy általában a hidrogénautózás népszerűségére a koreai gyártó ötletes bemutató installációt épített: egy üvegház-csoportot, melynek párás levegője egyenesen egy Nexo vízpárát eregető kipufogójából érkezik:

A Nexo Terrariumot jelenleg Tokióban nézhetik meg az érdeklődők, de a Hyundai várhatóan világszerte felhasználja majd ezt a demonstrációs eszközt a hidrogénautózás környezetbarát jellegének illusztrálására.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.