Autókipufogó táplálja a melegházat

2020 / 09 / 17 / Rácz Tamás
Autókipufogó táplálja a melegházat
A Hyundai jópofa demonstrációt tervezett annak illusztrálására, hogy mennyire környezetbarát üzem közben egy hidrogénautó.

Jelenleg tudomásunk szerint négy cég gyárt nagy sorozatban hidrogénüzemű személyautót: a Toyota, a Honda, a Mercedes-Benz és a Hyundai. A sűrített hidrogéngázt az úgynevezett üzemanyagcellában a levegő oxigénjével vízzé alakító és a vegyi folyamatban keletkező elektromos energiát a jármű hajtására használó technológia elviekben és műszakiakban teljesen készen van. Jelenleg a hidrogénautózás infrastruktúrájának kiépítése és az energetikai rendszerekbe integrálása zajlik a világ legfejlettebb vidékein. (Bővebben itt írtunk a hidrogénautózás értelméről, a benne rejlő lehetőségekről.)

A Hyundai már a második generációs modelljénél tart. Az új Nexo és persze úgy általában a hidrogénautózás népszerűségére a koreai gyártó ötletes bemutató installációt épített: egy üvegház-csoportot, melynek párás levegője egyenesen egy Nexo vízpárát eregető kipufogójából érkezik:

A Nexo Terrariumot jelenleg Tokióban nézhetik meg az érdeklődők, de a Hyundai várhatóan világszerte felhasználja majd ezt a demonstrációs eszközt a hidrogénautózás környezetbarát jellegének illusztrálására.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Úgy néz ki, mint egy autó, de valójában bicikli
Úgy néz ki, mint egy autó, de valójában bicikli
A Karbike egy mini autó-kerékpár hibrid, amivel pedálozni kell ugyan, de autó módjára véd az időjárás viszontagságaitól.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.