Az Amazon elektromos teherautókkal törekszik a karbon-semlegességre Európában
Az Amazon elektromos teherautókkal törekszik a karbon-semlegességre Európában
2020 / 01 / 20 / justin.viktor
Az Amazon 40 új StreetScooter Work Box elektromos szállító teherautót állít szolgálatba az egyik európai disztribúciós központjában a németországi München városában.

A vállalat célja, hogy 2040-ig elérje a szén-semlegességet, és az odajutás érdekében a kiskereskedelmi óriás bejelentette, hogy partnerségre lép a StreetScooter céggel, hogy egyik európai elosztóközpontjában annak elektromos szállítójárműveit használhassa.

A StreetScooter a Ford Transit platformján alapuló, kifejezetten kézbesítéshez és futárszolgálathoz tervezett elektromos haszongépjármű-sorozatot gyárt, és az EV teherautók és kisteherautók támogatására, a töltőállomások telepítését is biztosítja. Németországban a Deutsche Post DHL leányvállalata építi a járműveket, és a tervek szerint az elkövetkező néhány hónapban elindítják az EV-ket az Egyesült Államokban is. A München Daglfing kerületében található Amazon disztribúciós központban a társaság 40 Work Box elektromos furgonjának kiszolgálásához eddig 60 EV töltőállomást telepítettek.

„Az Amazon elkötelezett amellett, hogy tíz évvel a tervezett idő előtt - a 2050 helyett 2040-ben - elérje a párizsi megállapodás céljait, tehát számos különböző partnerrel együttműködünk, új technológiákat fejlesztve és hozzájárulva a karbon-semleges gazdaság megvalósításához”

- magyarázta Adam Elman, az Amazon Europe senior fenntarthatósági vezetője sajtóközleményében.

A StreetScooter nem az egyetlen EV gyártó, amellyel az Amazon együttműködik a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében. Vettek 100 elektromos Sprinter kisteherautót is a Mercedes-Benz-től és 10 ezer még be nem mutatott R1T elektromos teherautót rendeltek az Amazon által támogatott Rivian Automotive-től, amelyek várhatóan 2021-ben kerülnek majd gyártásra.

(Forrás: Forbes Képek: Amazon)

Ezek is érdekelhetnek

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.