Az Amazon elektromos teherautókkal törekszik a karbon-semlegességre Európában
Az Amazon elektromos teherautókkal törekszik a karbon-semlegességre Európában
2020 / 01 / 20 / Justin Viktor
Az Amazon 40 új StreetScooter Work Box elektromos szállító teherautót állít szolgálatba az egyik európai disztribúciós központjában a németországi München városában.

A vállalat célja, hogy 2040-ig elérje a szén-semlegességet, és az odajutás érdekében a kiskereskedelmi óriás bejelentette, hogy partnerségre lép a StreetScooter céggel, hogy egyik európai elosztóközpontjában annak elektromos szállítójárműveit használhassa.

A StreetScooter a Ford Transit platformján alapuló, kifejezetten kézbesítéshez és futárszolgálathoz tervezett elektromos haszongépjármű-sorozatot gyárt, és az EV teherautók és kisteherautók támogatására, a töltőállomások telepítését is biztosítja. Németországban a Deutsche Post DHL leányvállalata építi a járműveket, és a tervek szerint az elkövetkező néhány hónapban elindítják az EV-ket az Egyesült Államokban is. A München Daglfing kerületében található Amazon disztribúciós központban a társaság 40 Work Box elektromos furgonjának kiszolgálásához eddig 60 EV töltőállomást telepítettek.

„Az Amazon elkötelezett amellett, hogy tíz évvel a tervezett idő előtt - a 2050 helyett 2040-ben - elérje a párizsi megállapodás céljait, tehát számos különböző partnerrel együttműködünk, új technológiákat fejlesztve és hozzájárulva a karbon-semleges gazdaság megvalósításához”

- magyarázta Adam Elman, az Amazon Europe senior fenntarthatósági vezetője sajtóközleményében.

A StreetScooter nem az egyetlen EV gyártó, amellyel az Amazon együttműködik a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében. Vettek 100 elektromos Sprinter kisteherautót is a Mercedes-Benz-től és 10 ezer még be nem mutatott R1T elektromos teherautót rendeltek az Amazon által támogatott Rivian Automotive-től, amelyek várhatóan 2021-ben kerülnek majd gyártásra.

(Forrás: Forbes Képek: Amazon)

Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A Microsoft véletlenül kiszivárogtatta, hogy mik a tervei az Xbox-szal, de még azt is, hogy felvásárolnák a Nintendót
A Microsoft véletlenül kiszivárogtatta, hogy mik a tervei az Xbox-szal, de még azt is, hogy felvásárolnák a Nintendót
Rossz fájlokat tölthettek fel a bíróságnak egy perhez kapcsolódóan.
Elon Musk vállalata megkapta az engedélyt, hogy chipeket ültessen az emberek agyába
Elon Musk vállalata megkapta az engedélyt, hogy chipeket ültessen az emberek agyába
A Neuralink reményei szerint az általuk fejlesztett agy-számítógép interfész segít majd a lebénult embereknek abban, hogy a gondolataikkal irányíthassák a számítógépet.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.