Az Audi egy komplett projektort épített az új elektromos autói fényszóróiba 2020 / 10 / 15 / Bobák Áron

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a 2021-es Audi e-tron és e-tron Sportback fényszórói a legintelligensebb fényszórók a világon, hiszen a Digital Matrix LED-nek elnevezett lámpáknak csak az egyik, de közel sem a leghasznosabb tulajdonsága, hogy különböző animációkat képesek kivetíteni, nagyjából úgy, mint egy moziprojektor. Az 1,3 millió mikrotükörrel felszerelt fényszóró arra is képes, hogy ötvenméteres "fényszőnyeget" vetítsen a kocsi elé, ami a sávval együtt kanyarodik, így a szembejövők elvakítása nélkül világítja meg a kocsi előtti útszakaszt, valamint apró nyilakat is az útra lehet vetíteni vele, aminek segítségével a vezető pontosan látja, hol vannak a sávon belül a kocsi kerekei.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.