Az Audi Q6 e-tron kiterjesztett valóság kijelzővel mutatja az utat 2023 / 09 / 06 / Bobák Zsófia

Az Audi a Münchenben megrendezett 2023-as IAA Mobility eseményen számos más újdonság mellett bemutatta a Q6 e-tron prototípusát is, amelynek belső tere speciális funkciókat rejt. A modell, a gyártó leírása szerint, a lehető legpontosabban követi a felhasználói igényeket, ennek érdekében ergonomikus és esztétikus kialakítású, háromdimenziós térbeli architektúrát biztosít különböző nagyságú érintőképernyős kijelzőkkel a sofőr és az utasok számára is. A legegyedibb eleme a rendszernek az az (opcionális) kiterjesztett valóság kijelző, amely az első szélvédőre vetíti ki azokat a hasznos információkat, amelyek vezetés közben nyújthatnak segítséget: többek között a sebességgel és az autó állapotával kapcsolatos adatokat és navigációs információkat. Az AR-HUD működését az Audi egy korábbi animációja mutatja be közelebbről, de a jármű értékesítésének 2024-es indulása után a tulajdonosok már testközelből is megismerhetik a technológiát. (Fotó: Audi)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A Nissan koncepcióautója a válasz a kérdésre, hogy mivel szeretnének autózni a fiatalok
A Nissan koncepcióautója a válasz a kérdésre, hogy mivel szeretnének autózni a fiatalok
A Nissan Concept 20-30 megalkotása egy egyszerű kísérletből született, de érdekes végeredményt hozott: a jármű ötvözi az online videojátékok világát a hétköznapi, praktikus elemekkel.
Már huszonhat nap alatt elérhetné a Marsot ez a napvitorlás
Már huszonhat nap alatt elérhetné a Marsot ez a napvitorlás
Persze egy ilyen eszköz csak rendkívül alacsony tömegű rakományt tud szállítani, de nem is ez a lényeg, hanem a gyorsaság. Az ilyen napvitorlásokkal nagyon gyorsan fel lehetne fedezni akár a szomszédos csillagrendszert is – sőt erre már tervek is vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.