Az autonóm Camello robotok szállíthatnak házhoz csomagokat és élelmiszert Szingapúrban

2021 / 03 / 21 / Justin Viktor
Az autonóm Camello robotok szállíthatnak házhoz csomagokat és élelmiszert Szingapúrban
A Szingapúr észak-keleti régiójában található Punggolban PPP együttműködés keretein belül zajlik az önálló robotfutárok használatának bevezető tesztelése a szingapúri lakosság rendelésre történő szállításainak alkalmával.

Mindent tesztelni kell

Az egy éves tesztidőszakot az Infocomm Media Development Authority (IMDA) bonyolítja le, együttműködve a Lakhatási és Fejlesztési Testülettel (HDB), a Szárazföldi Közlekedési Hatósággal (LTA), a Városi Felújítási Hatósággal (URA), a CM Logistics logisztikai szolgáltatóval, a NTUC FairPrice szupermarketlánccal és az Otsaw technológiai szolgáltatóval.

A tesztek során két Otsaw robot szállít majd csomagokat és élelmiszereket hét Waterway Woodcress HDB lakótorony liftes előcsarnokába, hogy leteszteljék:

  • a mesterséges intelligencia technológiáit az autonóm navigációhoz, az akadályok észleléséhez és elkerüléshez
  • a meglévő infrastruktúrát, például kommunikációs rendszereket és úthálózatokat (beleértve a csatlakozási lehetőségeket és a lejtőket)
  • az üzleti modelleket a kereskedelmi életképesség érdekében.

Ha a robot már úton van a rendeltetési helyére, a megrendelőt mobilalkalmazás értesíti a várható érkezésről, és megerősítő értesítést is küldenek, ha a robot megérkezett.

Az e-kereskedelem jövője

A robot egy QR-kódot is készít a megrendelők számára, hogy mobiltelefonjukon keresztül szkennelhessék azt az áru átvételére kijelölt gyűjtőhelyen, így biztosítva, hogy csak a felhatalmazott személy férhessen hozzá a kijelölt rekeszhez és annak tartalmához.

"Az e-kereskedelem növekedésével a fogyasztók hozzászoktak az elváráshoz, hogy az élelmiszereket, és termékeket egyre rövidebb idő alatt házhoz szállítsák nekik. Az autonóm kézbesítési robotok fontos szerepet játszhatnak a meglévő szállítási infrastruktúra bővítésében a fogyasztói élmény fokozása és a termelékenység növelése érdekében. Bízunk benne, hogy szorosan együttműködünk partnereinkkel ebben a kísérletben, hogy teszteljük a technológiát, a biztonságot, az üzleti modellt és a felhasználói élményt" - mondta Kiren Kumar, az IMDA vezérigazgató-helyettese.

A közbiztonság a legfontosabb. Ennek biztosításához mindkét autonóm robot átment az LTA biztonsági vizsgáján, ami az önvezető járművek nyilvános utakon történő felügyelt használatát biztosítja, az IMDA felügyelete mellett.

A 80 kilogramm össztömegű egyes robotok sebessége, direkt le lett korlátozva, mindössze kb. 5 kilométer per órára. A tesztév alatt minden robotot minden egyes úton elkísér majd egy emberi felügyelő, egy biztonsági tiszt.

"A városi logisztika működteti a várost azáltal, hogy hatékonyan szállít le termékeket az emberek és a vállalkozások számára" - tette hozzá Chiu Wen Tung, az URA kutatás és fejlesztési csoportigazgatója.

(Forrás:  Kép: IMDA)

Ez is érdekelhet:

Nemsokára önvezető villamos indulhat Moszkvában Az önvezető autóiról is ismert orosz Yandex vállalat nemsokára önvezető villamosjáratokat indíthat Moszkva utcáin. A projektet támogatja a város polgármestere és a közlekedési hatóságok is. A statisztikák szerint a balesetek 70 százaléka elkerülhető lenne, ha az "emberi faktort" ki lehetne iktatni a közlekedésből.

Az önvezető autók nyújtotta biztonsághoz nem kell megvárnunk az önvezető autókat Az önvezető autózásról gyakran esik úgy szó, mint ami a jövőben jelentősen megnöveli majd a biztonságot az utakon. De vajon valóban meg kel ehhez várni az önvezető autókat?

Göteborg öt hónapig teszteli az autonóm elektromos tömegközlekedést Göteborg városa és a Västtrafik helyi tömegközlekedési hatóság, öt hónapos tesztbe kezdtek, melynek célja egy új  mobilitási megoldás, az autonóm elektromos busz-szolgáltatás beindítása. 


 


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G technológia az optikai kapcsolás és a pontos elektromágneses hullámmanipuláció révén forradalmasítja a telekommunikációt, növelve a kapcsolódási sebességet és hatékonyságot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.