Az egyszemélyes eVTOL használatához nem kell pilótaengedély, viszont egy lakás árába kerül 2024 / 01 / 09 / Bobák Zsófia

A Pivotal cég Helix eVTOL-ja egy egyszemélyes közlekedéshez alkalmas légi jármű, aminek használata egyszerű kezelhetősége, mérete és paraméterei miatt az FAA szabályai szerint nem igényel pilótaengedélyt, így lényegében bárki számára elérhető opciót nyújt, amennyiben autózás helyett inkább a levegőben szeretne eljutni úticéljához. A fix rotoros könnyű eVTOL a hivatalos besorolás szerint az ultrakönnyű légi járművek közé tartozik: 158 kilogrammot nyom utas és rakomány nélkül és szétszerelhető, aminek köszönhetően egyszerűen lehet szállítani. Egy hozzá tartozó mobilapplikáció révén a tulajdonosa a navigációhoz és a jármű használatához, valamint az állapotának ellenőrzéséhez is segítséget kap és joystickkal tudja irányítani a gépet. A Helix használata előtt a Pivotal azonban kötelezővé teszi a tréninget a vásárlók számára, akik csak ennek elvégezése után kapják kézhez az eVTOL-t. A gép egyelőre csak az Egyesült Államokban kapható, a szélesebb körű árusítását később kezdik meg, de nagyrészt a tehetősebbek játékszere lesz, mivel ára 65 millió forint körül kezdődik. (Fotó: Pivotal)
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Kiderült, mennyibe kerül majd a kínai Ehang pilóta nélküli légitaxija
Kiderült, mennyibe kerül majd a kínai Ehang pilóta nélküli légitaxija
A gyártó tavaly decemberben szállított először utasokat két nagyváros között és áprilistól Kínán kívül is értékesítik a légitaxijaikat, meglepően olcsón.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.