Az egyszemélyes eVTOL használatához nem kell pilótaengedély, viszont egy lakás árába kerül 2024 / 01 / 09 / Bobák Zsófia

A Pivotal cég Helix eVTOL-ja egy egyszemélyes közlekedéshez alkalmas légi jármű, aminek használata egyszerű kezelhetősége, mérete és paraméterei miatt az FAA szabályai szerint nem igényel pilótaengedélyt, így lényegében bárki számára elérhető opciót nyújt, amennyiben autózás helyett inkább a levegőben szeretne eljutni úticéljához. A fix rotoros könnyű eVTOL a hivatalos besorolás szerint az ultrakönnyű légi járművek közé tartozik: 158 kilogrammot nyom utas és rakomány nélkül és szétszerelhető, aminek köszönhetően egyszerűen lehet szállítani. Egy hozzá tartozó mobilapplikáció révén a tulajdonosa a navigációhoz és a jármű használatához, valamint az állapotának ellenőrzéséhez is segítséget kap és joystickkal tudja irányítani a gépet. A Helix használata előtt a Pivotal azonban kötelezővé teszi a tréninget a vásárlók számára, akik csak ennek elvégezése után kapják kézhez az eVTOL-t. A gép egyelőre csak az Egyesült Államokban kapható, a szélesebb körű árusítását később kezdik meg, de nagyrészt a tehetősebbek játékszere lesz, mivel ára 65 millió forint körül kezdődik. (Fotó: Pivotal)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Jövőre indulna az építkezés, és 2050-re elkészülhet az első űrlift
Jövőre indulna az építkezés, és 2050-re elkészülhet az első űrlift
Egy ilyen építmény kaput nyitna a Naprendszerbe, és olcsóbban és gyorsabban juthatnánk el akár a Marsra is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.