Az íjászat, a sakk és a Just Dance is bekerült az e-sport Olimpia programjába

2023 / 03 / 03 / Pőcze Balázs
Az íjászat, a sakk és a Just Dance is bekerült az e-sport Olimpia programjába
Megkezdődtek a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) e-sport sorozatának a selejtezői, amelyek május közepéig tartanak.

A NOB két éve, 2021 áprilisában jelentette be az első virtuális Olimpiát, az Olimpiai Virtuális Sorozatot. Akkor öt szövetséggel és játékfejlesztővel közösen baseball, kerékpár, evezés, vitorlázás és motorsport versenyeket indítottak, az egy évvel elhalasztott tokiói játékok előtt. Thomas Bach NOB-elnök azt várta az eseménytől, hogy az

"terjessze az olimpiai eszméket, különösen a fiatalok körében".

A The Verge most arról számolt be, hogy a szervezet kibővíti a Virtuális Sorozatot, és Olimpiai E-sport Sorozatként folytatja a versenyt, változatlanul csak a hagyományos sportágakra épülő versenyszámokkal. Ezek az íjászat, a baseball, a sakk, a kerékpár, a tánc, a motorsport, a vitorlázás, a taekwondo és a tenisz lesznek. Az összecsapásokat más-más platformokon rendezik, táncolni például a Just Dance szoftverekkel lehet, autóversenyezni a Gran Turismóval. Olyan népszerű, eredendően elektronikus játékok tehát, mint a League of Legends vagy a Fortnite egyelőre nem kerülnek be az ötkarikás programba.

Az esemény weboldala szerint a selejtezők el is kezdődtek, és egészen május 15-éig tartanak. A döntőt június végén Szingapúrban rendezik. Akik szeretnének részt venni a sorozatban, azoknak az adott sportágak oldalain kell regisztrálniuk. Az autóversenyzéshez például emellett szükségük lesz egy PlayStation 4-re vagy 5-re, illetve a Gran Turismo 7 programra, míg a sakkozáshoz elég a chess.com-on regisztrálni, ahol április elsején indulnak a küzdelmek. A Just Dance párbajokhoz ezzel szemben a táncsport világszövetsége és a fejlesztő Ubisoft közösen választ ki "ismert sportolókat a saját közösségeikből".

Ma indul a világ első virtuális olimpiája Ha valaki eddig is profi szinten versenyzett a Gran Turismo pályáin, akkor semmi akadálya, hogy kipróbálja, lehet-e belőle olimpiai aranyérmes is. Mutatjuk, hogy lehet jelentkezni.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
Ez a Google első geotermikus projektje, amely a cég két, Nevadában lévő adatközpontját látja el tiszta energiával.
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
A robot első látásra nem sok hasonlóságot mutat Nadia Comănecivel, de okkal kapta róla a nevét.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.