Az Instagram MI segítségével igyekszik megóvni a kiskorúakat az őket zaklató felnőttektől

2021 / 03 / 21 / Justin Viktor
Az Instagram MI segítségével igyekszik megóvni a kiskorúakat az őket zaklató felnőttektől
A tizenévesek számára ezentúl biztonsági figyelmeztetések jelennek meg, mikor a „gyanús” felnőttek üzeneteket küldenek nekik.

Új irányelvek

Az Instagram új irányelvei jelentősen korlátozzák majd a tizenévesek és a felnőttek közötti interakciókat, hogy a platform biztonságosabbá váljon a fiatal felhasználók számára. Az alkalmazás ezentúl megtiltja a felnőtteknek a közvetlen üzenetküldést olyan tinédzsereknek, akik nem követik őket, és bevezet egy „biztonsági figyelmeztetést”, melyet azok a tizenévesek láthatnak majd, akik olyan felnőtteknek küldenek privát üzeneteket, akik gyanúsan viselkednek. 

A lépés célja az, hogy biztonságosabbá tegye a platformot a fiatalabb felhasználókat megvédje a ragadozóktól és a pedofiloktól.

A tizenévesek biztonsági útmutatást is kapnak, hogy jelenthessék vagy blokkolhassák a nekik üzenetet küldő felnőtteket. A felszólítások folyamatosan emlékeztetik majd a fiatal felhasználókat, hogy ne érezzék kötelezőnek a válaszadást, és hogy „legyenek óvatosak a fényképek, videók vagy információk megosztásával olyanokkal, akiket nem ismernek”.


A felnőttek már nem tudnak üzenetet küldeni azoknak a tizenéves felhasználóknak, akik nem követik őket. (Kép: Instagram)

Az új értesítések akkor jelennek meg, amikor az Instagram moderáló rendszerei azonosítják a felnőtt felhasználók gyanús viselkedését. A vállalat nem osztotta meg részletesen, hogyan működnek ezek a rendszerek, de a gyanús magatartást már definiálták: az magában foglalhatja a „nagy mennyiségű barátnak történő felkérést, vagy privát üzenet küldését 18 éven aluliaknak”. Az Instagram szerint a funkciót néhány országban már ebben a hónapban bekapcsolják, és globálisan is hamarosan elérhető lesz.

Csak 13 éven felülieknek

Az Instagram állítólag olyan új „mesterséges intelligencia és gépi tanulási technológiát” is fejleszt, a fentiek mellett még képes lesz arra, hogy felismerje a regisztráló személy valódi életkorát. A hivatalos belépési küszöb most 13 éves kor, de a ma használatos rendszer a felhasználót annyi évesnek tekinti, amit az beír a megfelelő adatmezőbe.

"Amint áttérünk a végpontok közötti titkosításra, olyan funkciókat fejleszthetünk ki, melyek védik a magánéletet és biztonságban tartják az embereket anélkül, hogy a vállalat hozzáférne a privát üzenetek tartalmához. A gyanús felnőttek számára megnehezítjük a tizenévesek által előállított tartalmak megtalálását is. Az elkövetkező hetekben megvizsgáljuk annak a lehetőségeit is, hogy hogyan nehezítsük meg a potenciálisan gyanús magatartást tanúsító felnőttek számára a tinédzserekkel való interakciót” - írták közleményükben.

(Forrás: Instagram Kép: Instagram)

Ez is érdekelhet:

Elindult az Instagram Live Rooms fejlesztése, ami lehetővé teszi a csoportos videohívást A platformon már korábban is lehetett élő videobeszélgetéseket kezdeményezni, ám ezek eddig csak kétszemélyes társalgások lehettek: a Live Rooms által viszont egyszerre akár négyen is cseveghetnek.

Az Instagram új funkciója lehetővé teszi a törölt tartalmak visszaállítását Az applikáció elsősorban a nagy követőszámú fiókokat célzó kiberbűnözők pusztítását próbálja enyhíteni, ám ettől még a hétköznapi felhasználók is örülhetnek az újdonságnak.

Új fejezet nyílik a Google, az Instagram és a TikTok közös történetében A Google vezetősége úgy döntött, hogy a jövőben több platform népszerűsítéséhez hozzájárulnak, ezért a YouTube videók mellett hamarosan a TikTok és az Instagram videókat is kiemelik a keresőben.


Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Mekkora eséllyel tart az emberi evolúció egy új faj kialakulásának az irányába?
Mekkora eséllyel tart az emberi evolúció egy új faj kialakulásának az irányába?
Fajunk 300 ezer évvel egyedüli emberfaj lett a bolygón, az viszont nehéz kérdés, hogy éppen egy új faj kialakulásának az irányába tart-e az evolúciónk. Ennek oka, hogy bizonyos tényezők ebbe az irányba mutatnak, míg mások épp az ellenkezőbe. Elmondjuk, milyen körülmények esetén alakulhatna ki belőlünk egy új faj.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.