Az Instagram MI segítségével igyekszik megóvni a kiskorúakat az őket zaklató felnőttektől

2021 / 03 / 21 / Justin Viktor
Az Instagram MI segítségével igyekszik megóvni a kiskorúakat az őket zaklató felnőttektől
A tizenévesek számára ezentúl biztonsági figyelmeztetések jelennek meg, mikor a „gyanús” felnőttek üzeneteket küldenek nekik.

Új irányelvek

Az Instagram új irányelvei jelentősen korlátozzák majd a tizenévesek és a felnőttek közötti interakciókat, hogy a platform biztonságosabbá váljon a fiatal felhasználók számára. Az alkalmazás ezentúl megtiltja a felnőtteknek a közvetlen üzenetküldést olyan tinédzsereknek, akik nem követik őket, és bevezet egy „biztonsági figyelmeztetést”, melyet azok a tizenévesek láthatnak majd, akik olyan felnőtteknek küldenek privát üzeneteket, akik gyanúsan viselkednek. 

A lépés célja az, hogy biztonságosabbá tegye a platformot a fiatalabb felhasználókat megvédje a ragadozóktól és a pedofiloktól.

A tizenévesek biztonsági útmutatást is kapnak, hogy jelenthessék vagy blokkolhassák a nekik üzenetet küldő felnőtteket. A felszólítások folyamatosan emlékeztetik majd a fiatal felhasználókat, hogy ne érezzék kötelezőnek a válaszadást, és hogy „legyenek óvatosak a fényképek, videók vagy információk megosztásával olyanokkal, akiket nem ismernek”.


A felnőttek már nem tudnak üzenetet küldeni azoknak a tizenéves felhasználóknak, akik nem követik őket. (Kép: Instagram)

Az új értesítések akkor jelennek meg, amikor az Instagram moderáló rendszerei azonosítják a felnőtt felhasználók gyanús viselkedését. A vállalat nem osztotta meg részletesen, hogyan működnek ezek a rendszerek, de a gyanús magatartást már definiálták: az magában foglalhatja a „nagy mennyiségű barátnak történő felkérést, vagy privát üzenet küldését 18 éven aluliaknak”. Az Instagram szerint a funkciót néhány országban már ebben a hónapban bekapcsolják, és globálisan is hamarosan elérhető lesz.

Csak 13 éven felülieknek

Az Instagram állítólag olyan új „mesterséges intelligencia és gépi tanulási technológiát” is fejleszt, a fentiek mellett még képes lesz arra, hogy felismerje a regisztráló személy valódi életkorát. A hivatalos belépési küszöb most 13 éves kor, de a ma használatos rendszer a felhasználót annyi évesnek tekinti, amit az beír a megfelelő adatmezőbe.

"Amint áttérünk a végpontok közötti titkosításra, olyan funkciókat fejleszthetünk ki, melyek védik a magánéletet és biztonságban tartják az embereket anélkül, hogy a vállalat hozzáférne a privát üzenetek tartalmához. A gyanús felnőttek számára megnehezítjük a tizenévesek által előállított tartalmak megtalálását is. Az elkövetkező hetekben megvizsgáljuk annak a lehetőségeit is, hogy hogyan nehezítsük meg a potenciálisan gyanús magatartást tanúsító felnőttek számára a tinédzserekkel való interakciót” - írták közleményükben.

(Forrás: Instagram Kép: Instagram)

Ez is érdekelhet:

Elindult az Instagram Live Rooms fejlesztése, ami lehetővé teszi a csoportos videohívást A platformon már korábban is lehetett élő videobeszélgetéseket kezdeményezni, ám ezek eddig csak kétszemélyes társalgások lehettek: a Live Rooms által viszont egyszerre akár négyen is cseveghetnek.

Az Instagram új funkciója lehetővé teszi a törölt tartalmak visszaállítását Az applikáció elsősorban a nagy követőszámú fiókokat célzó kiberbűnözők pusztítását próbálja enyhíteni, ám ettől még a hétköznapi felhasználók is örülhetnek az újdonságnak.

Új fejezet nyílik a Google, az Instagram és a TikTok közös történetében A Google vezetősége úgy döntött, hogy a jövőben több platform népszerűsítéséhez hozzájárulnak, ezért a YouTube videók mellett hamarosan a TikTok és az Instagram videókat is kiemelik a keresőben.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Nem mindegy, hogy melyik napszakban sportol az ember, ha sokáig akar élni
Nem mindegy, hogy melyik napszakban sportol az ember, ha sokáig akar élni
Más-más szempontból előnyös, ha reggel, vagy ha délelőtt kezdünk neki az edzésnek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.