Az intelligens babakocsit tolni sem kell, és magától ringatja a benne lévő gyermeket is

2023 / 01 / 25 / Bodnár Barna
Az intelligens babakocsit tolni sem kell, és magától ringatja a benne lévő gyermeket is
A mesterséges intelligencát használó, akkumulátoros babakocsi fokozott biztonsági és kényelmi funkciókkal rendelkezik, ilyen például az elektromos rásegítés az emelkedőkön, vagy az intelligens fékrendszer, ami a sebességet szabályozza lejtőn lefelé, de állóhelyzetben az eszköz képes ringatni a benne fekvő utasát is.

A kanadai GlüxKind Technology Ella nevű termékét a las vegasi Consumer Electronics Show (magyarul Fogyasztói Elektronikai Bemutató) 2023-as kiállításán mutatta be. A babakocsit kifejlesztő céget Anne Hunger és Kevin Huang alapította 2020-ban, röviddel azután, hogy maguk is szülővé váltak. A vállalat neve a Glückskind szóból ered: a "glück" szerencsést, a "kind" pedig gyermeket jelent németül.

Az Ella érzékeli a távolságot közte, és a babakocsit használó szülő közt, így mindig csak karnyújtásnyira távolodik el tőle, ha pedig messzebb kerül, azonnal megáll. A termék a közvetlen környezetét is folyamatosan figyeli, így képes figyelmeztetni használóját a tereptárgyakra, vagy például olyan veszélyforrásokra, mint egy közeledő autó, kerékpár, vagy akár roller.

A kéz nélküli, mesterséges intelligencia alapú, adaptív szülősegítő funkció lehetővé teszi azt is, hogy az Ella teljesen önállóan haladjon előre, így ha a gyermek nincs a babakocsiban, a berendezés képes önmagától haladni a szülő mellett, hogy az annak mindkét keze szabadon maradhasson, írja közleményében Kevin Huang, a GlüxKind ügyvezető igazgatója és társalapítója.

A fejlesztők szerint az Ella állóhelyzetben képes a babakocsi mozgását lemásolva ringatni a benne fekvő utasát, ezzel elősegítve, hogy a baba tovább tudjon aludni, a szülő pedig feltöltődhessen, vagy egyéb teendőket tudjon elintézni. Szintén

a gyermek pihenésének érdekében van beépítve az eszközbe egy fehér zaj generátor,

amihez a szülők a babakocsihoz fejlesztett alkalmazásban tudnak több, különböző nyugtató hangból a gyermeküknek megfelelőt választani. Az alkalmazás segítségével egyébként a babakocsi nyomonkövetésére is van lehetőség a Find-My-Baby funkcióval.

Az okosfunkciókon kívül az Ella bölcsője az időjárásnak megfelelően akár teljesen befedhető, és külön szúnyoghálóval is rendelkezik, illetve akár autóba való gyerekülésként is használható, ugyanis kompatibilis a legtöbb gépkocsimárkával. A fekvőfelületének dőlésszöge is állítható, ami a tervezők szerint a reflux-szal küzdő kisgyermeknek jelenthet segítséget.

A gyártó honlapján található információk alapján aki meg szeretné rendelni az intelligens babakocsit, 200 kanadai dollár (körülbelül 50 ezer forint) foglalót kell, hogy fizessen, a termék fogyasztói ára pedig várhatóan 3800 amerikai dollár (mintegy 1,4 millió forint) lesz. Az alapcsomag tartalmazza majd a babakocsi vázát, a belevaló okosülést, egy további mózeskosarat, és 3 évnyi előfizetést a termékhez tartozó alkalmazásra.

(Borítókép: GlüxKind)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Hárommillióan nézték meg a következő James Bond trailerét, ami nem is létezik
A KH Studio sokak vágyát testesítette meg a Henry Cavill főszereplésével készült kamutrailerrel, amit teljes egészében mesterséges intelligenciával hoztak létre.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.