Az LG bemutatta a világ első vezeték nélküli TV-jét

2023 / 01 / 14 / Bodnár Barna
Az LG bemutatta a világ első vezeték nélküli TV-jét
A 97 hüvelyk, azaz mintegy 250 centiméter átmérőjű LG Signature OLED M3 a hangot és a képet akár 10 méteres távolságból is képes fogadni a készülékhez tartozó Zero Connect dobozról.

A dél-koreai LG a 2023 CES (Consumer Electronics Show, magyarul Fogyasztó Elektronikai Bemutató) keretein belül mutatta be legújabb, 4k minőségű kép és hang átvitelére képes, vezeték nélküli tévéjét. A készülék része az a beltéri egység, amin két USB, egy Ethernet, egy koax, egy audio, és három HDMI 2.1 bemenet is található, így az új generációs játékkonzoltól a 4K Blu-ray lejátszóig bármit csatlakoztathatunk, a Zero Connect doboz pedig vezeték nélkül továbbítja a használni kívánt eszköz jelét a tévének.

Persze az LG M3 nem teljesen vezeték nélküli, hiszen az áramforráshoz azért csatlakoztatnunk kell, azonban minden egyéb kábel az akár 10 méterre is elhelyezhető dobozban kap helyet. De miért is jó ez nekünk? Többek között azért, mert a tévé - köszönhetően annak, hogy nincsenek csatlakozók a hátoldalán - rendkívül vékony, így könnyedén a falra szerelhető, ráadásul a kusza kábelrengeteg kialakulásától sem kell tartanunk a képernyő környékén. Az LG azt javasolja, hogy a közepes tortához hasonló méretű Zero Connect dobozt a tévétől 9-10 méterre helyezzük el jól látható helyen, a berendezés tetején lévő 180 fokban forgatható antennát pedig irányítsuk a TV felé.


Az LG 2023 január 7-én, a Las Vegasban rendezett, CES 2023 kiállításon mutatta be legújabb tévéjét (Fotó: Getty Images/Tayfun Coskun)

Bár a tévé által használt HDMI streaming nem új technológia, az LG azonban minden eddiginél jobb videóminőséget ígér, mert a Zero Connect új algoritmusa képes az olyan átviteli hibák, vagy megszakítások minimalizálásra, amit például a szobában lévő emberek, vagy házi kedvencek okozhatnak.

Az OLED M3 Dolby Vision-nel, Dolby Atmos-szal rendelkezik, hangutasításokkal is irányítható, illetve az összes játékkonzolt is képes kezelni, beleértve az Nvidia G-Sync tanúsítványt is. Az LG egyelőre nem közölte, hogy játék közben kell-e számolni a kép, vagy a hang késésével a vezeték nélküli technológia miatt. Amennyiben igen, az valószínűleg sokkal jobban fogja zavarni a játékosokat, mint néhány, tévéből lógó vezeték. Bizakodásra adhat okot, hogy a technológia stabil, és háromszor gyorsabb, mint a Wi-Fi 6, legalábbis az LG szerint.

Vajon az LG M3 új korszakot jelent majd a szórakozásban? Bár az LG még nem erősítette meg az új készülék fogyasztói árát, ahogy azt sem, hogy a tévé mikor kerül majd a boltokba, de abból kiindulva, hogy az azonos méretű, korábbi, vezetékes modell, a G2 jelenlegi listaára 25.000 dollár (körülbelül 9 millió forint) valószínűnek tűnik, hogy az M3 még ennél is többe fog kerülni.

(Borítókép: Getty Images/David Becker)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.