Az MI mindenre képes: Frank Sinatra adja elő Britney Spears dalát

2020 / 05 / 24 / Felkai Ádám
Az MI mindenre képes: Frank Sinatra adja elő Britney Spears dalát
Sinatra 1998-ban halt meg, Britney Spearstől a Toxic pedig 2003-ban jelent meg. A mesterséges intelligencia korában ez sem lehet akadály: Frank Sinatra előadja a popdíva híres nótáját. Téved, aki azt hiszi, hogy ez csak annyit jelent, hogy megváltozott az énekes hangja az eredeti felvételen: a stílus, az ütem mind-mind Sinatra legendás előadásait idézi.

Áprilisban a mesterséges intelligencia fejlesztésével foglalkozó OpenAI egy új neurális hálózattal állt elő, ez a Jukebox. A Jukebox éppen a fentihez hasonló mashupokat és eredeti zenéket hoz létre több mint 9000 zenész és együttes stílusában.

Ám akármilyen érdekes is az eredmény, a Futurism szerkesztősége némileg elégedetlen volt az eredménnyel, ezért felkeresték a DADABOTS együttest, amely zenészekből és programozókból áll, és algoritmus generálta zenéket hoz létre.

Az újságírók arra kérték az együttest, hogy állítsák elő Frank Sinatra előadásában a Toxicot. A dolog pedig látványos (pontosabban a látványos hallószervekre alkalmazott verziója) siker lett. Ugyanakkor némileg elvesztegettetnek érzem a lehetőséget. Végül is ennyi erővel Sinatra elénekelhette volna az Oops, I did it again-t, esetleg Lady Gagától a Bad Romance-t.

Sőt Johnny Cash is eldúdolhatná gitárral kísérve az Aqua Barbie Girl című örökzöldjét.

(Kép: Wikipedia)


Sztárok ölelgetik önmagukat a mesterséges intelligenciának köszönhetően
Sztárok ölelgetik önmagukat a mesterséges intelligenciának köszönhetően
A végeredmény az internetezőket is erősen megosztotta.
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Péntek reggel egy frissítési hiba miatt kritikus rendszerek tömkelege mondta fel a szolgálatot világszerte, ami a bankok, kórházak és médiavállalatok mellett több légitársaságnál is komoly fennakadásokat okozott.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.