Az MI mindenre képes: Frank Sinatra adja elő Britney Spears dalát

2020 / 05 / 24 / Felkai Ádám
Az MI mindenre képes: Frank Sinatra adja elő Britney Spears dalát
Sinatra 1998-ban halt meg, Britney Spearstől a Toxic pedig 2003-ban jelent meg. A mesterséges intelligencia korában ez sem lehet akadály: Frank Sinatra előadja a popdíva híres nótáját. Téved, aki azt hiszi, hogy ez csak annyit jelent, hogy megváltozott az énekes hangja az eredeti felvételen: a stílus, az ütem mind-mind Sinatra legendás előadásait idézi.

Áprilisban a mesterséges intelligencia fejlesztésével foglalkozó OpenAI egy új neurális hálózattal állt elő, ez a Jukebox. A Jukebox éppen a fentihez hasonló mashupokat és eredeti zenéket hoz létre több mint 9000 zenész és együttes stílusában.

Ám akármilyen érdekes is az eredmény, a Futurism szerkesztősége némileg elégedetlen volt az eredménnyel, ezért felkeresték a DADABOTS együttest, amely zenészekből és programozókból áll, és algoritmus generálta zenéket hoz létre.

Az újságírók arra kérték az együttest, hogy állítsák elő Frank Sinatra előadásában a Toxicot. A dolog pedig látványos (pontosabban a látványos hallószervekre alkalmazott verziója) siker lett. Ugyanakkor némileg elvesztegettetnek érzem a lehetőséget. Végül is ennyi erővel Sinatra elénekelhette volna az Oops, I did it again-t, esetleg Lady Gagától a Bad Romance-t.

Sőt Johnny Cash is eldúdolhatná gitárral kísérve az Aqua Barbie Girl című örökzöldjét.

(Kép: Wikipedia)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
A Kínai Tudományos Akadémia kutatása alapján az LK-99 sem hozza el a szupravezetők forradalmát, mivel valójában nem is szobahőmérsékletű szupravezető.
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
"B****** meg magukat!" - üzente a közösségi oldalt elhagyó hirdetőknek a cég első embere, akiknek a hírek szerint ezután nem is igazán áll szándékukban visszatérni.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.