Az Operaház énekesei az Országos Mentőszolgálatnak segítenek be

2020 / 09 / 21 / Felkai Ádám
Az Operaház énekesei az Országos Mentőszolgálatnak segítenek be
Onnan jön a segítség, ahonnan az ember a legkevésbé várná.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a Facebook oldalán jelentette be, hogy, mint írják: „csodás hangú diszpécserekkel erősítenek a mentők.” A meglepő nyilatkozat mögött az áll, hogy a Magyar Állami Operaház művészei és munkatársai elvállalták, hogy a Közép-Magyarországi régió hatósági tesztműveleteinek adminisztratív feladataiban segédkezzenek. Ez azt jelenti egész pontosan, hogy az Operaház munkatársai operátorként és adatrögzítőként dolgoznak majd a Mentőszolgálatnál. A kezdeményezés ráadásul hosszabb távra szól, a Facebook bejegyzés tanúsága szerint: „a művészek ezentúl folyamatosan részt vesznek a mintavételek ügyintézésében.”

Minderre azután került sor, hogy több koronavírus fertőzöttet azonosítottak az Operaházban, ezért október 17-ig minden próbát és előadást felfüggesztettek – értesült a Budapest Környéke. A döntés másik oka, hogy amúgy is egyre üresebb nézőtér előtt kell játszaniuk, ami további indoka volt az előadások felfüggesztésének.

(Kép: OMSZ/Facebook)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.