Az Uber Eats már Japánban is robotokkal szállítja házhoz az ételt 2024 / 03 / 06 / Bobák Zsófia

Az Uber Eats eddig csak az Egyesült Államokban üzemeltetett robotos házhoz szállítási rendszert, de a cég most kiterjesztette szolgáltatását és Tokióban is bevezették a gépek általi kiszállítást, amit a Cartken és a Mitsubishi Electric által készített robotokkal oldanak meg. A gépek egy-egy rendelés beérkezése után elgurulnak az áruért az adott étteremhez, majd önállóan navigálva viszik tovább a rakományt a rendelési helyre. A maximum 5,4 km/h-ás sebességgel haladó robotok automata üzemmódban működnek, de az Uber Eats Japan egy dolgozója mindig figyeli őket, hogy szükség esetén be tudjon avatkozni és átvegye az irányítást. A robotokon a tájékozódás és az akadályok detektálásának érdekében kamera is található, de a Japan Times leírása szerint az emberek arcát automatikusan elhomályosítják a felvételeken a magánélet védelme érdekében. Japánban nem ez az első eset, hogy egy cég robotokat alkalmaz a szállítási feladatok elvégezésére, a Rakuten és a Panasonic már 2021-ben elkezdték a szolgáltatás tesztelését és a Softbank dolgozóinak is a Rice Robotics gépei fuvarozták a rendelt élelmiszereket már évekkel ezelőtt. Az országban a kellő engedélyek megszerzése után a szállító robotok az utcák járdáin közlekedhetnek, maximálisan 6 km/h-ás sebességgel. (Fotó: Kyodo News via Getty Images)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A robotkutya bármilyen körülmények között talpra áll
A robotkutya bármilyen körülmények között talpra áll
A Deep Robotics alapos tesztelésnek vetette alá az általuk fejlesztett négylábú robotot, de a gép jól vette az akadályokat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.