Az “új Concorde” – így emelkedett levegőbe a következő generációs szuperszonikus kereskedelmi gép 2024 / 03 / 25 / Felkai Ádám

Több mint két évtizeddel a Concorde “nyugdíjazását” követően az első szuperszonikus privát repülőgép, a Boom Supersonic XB-1-e március 22-én sikeresen teljesítette első repülését a kaliforniai Mojave Air & Space légikikötőben. A Boom Supersonic célja a szuperszonikus légi közlekedés újjáélesztése, törekedve arra, hogy környezetbarát és gazdaságilag életképes is legyen. Az XB-1, amelyet Bill “Doc” Shoemaker vezető tesztpilóta irányított, a három GE J85-15 hajtómű segítségével 2170 méter magasságot ért el, ahol 440 km/h sebességgel is repült. A repülőgép számos újítást tartalmaz, beleértve a kiterjesztett valóság látórendszert és a szén-kompozit szerkezetet. Az XB-1 technológiai előfutárként szolgál a Boom's Overture szuperszonikus sugárhajtású repülőgéphez, amely 80 utas szállítását teszi majd lehetővé 1,7 Mach sebességgel. (Forrás: New Atlas, kép: Boom Supersonic)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
"Olyasmit készítünk, ami már nem is igazán autó" - mondta Musk a napokban az új Tesla Roadsterről, amit a tervek szerint még idén bemutatnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.