Az újrafelhasználható kínai rakétákat hálóval kapják el visszatéréskor 2024 / 04 / 02 / Bobák Zsófia

Kínai hírügynökségek márciusi jelentése szerint Kína többféle újrafelhasználható rakéta építését tervezi, amelyek közül az elsőt már jövőre, 2025-ben indítják, majd más típusú rakéták is követik 2026-ban és később. A rakéták 4 és 5 méter átmérőjűnek készülnek és segítségükkel az ország előtt új utak nyílhatnak meg az űrprogramok tekintetében és könnyebbé válhat a tervezett műholdas megakonstellációk elkészítése is. A Space.com által megosztott CCTV (Kínai Központi Televízió) felvételen látható az egyik módszer, amivel a gyorsítórakéták biztonságos visszatérését igyekeznek elősegíteni: a megoldás egy hálószerű szerkezeten alapul, amely az érkező egységet a kellő időben szorosan körülfogva tartja meg a rakétafokozatot. Azt még nem lehet tudni, hogy a technológiát mikor kezdik el alkalmazni, de az újrafelhasználható rakéták fejlesztése biztosan alakul: egy állami tulajdonú cég idén januárban már sikeresen tesztelte a Kuajcsou rakétát, igaz, a 22 másodpercig tartó teszt során még csak egy “ugrást” hajtott végre a jármű. (Fotó: CCTV)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Űrbéli hadgyakorlatra készül az amerikai űrhaderő
Űrbéli hadgyakorlatra készül az amerikai űrhaderő
A Victus Haze misszió során az Egyesült Államok azt fogja tesztelni, hogy képesek lennének-e időben befogni egy ellenséges űreszközt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.