Az ultrarealisztikus robot már a tükör előtt gyakorolja az arckifejezéseket 2022 / 08 / 20 / Bobák Zsófia

Olyan humanoidot készíteni, ami valóban élethűen néz ki és mimikában, valamint gesztusaiban is meggyőzően alakítja az embert, nehéz feladat, de néhány gyártó kezd közel kerülni ahhoz, hogy átlépje az uncanny valley, vagyis a rejtélyes völgy határát és eljusson arra a pontra, ahol a robotok, a sci-fik szereplőihez hasonlóan, tényleg emberi formát vesznek fel. Egyike ezeknek a cégeknek az Engineered Arts, ahol elsősorban szórakoztató célú humanoidokat fejlesztenek és nagy hangsúlyt fektetnek a gépek realisztikus külalakjára. A legújabb és legfejlettebb modelljük, Ameca már korábban bemutatkozott különösen emberszerű reakcióival és annak ellenére, hogy a tervezői szándékosan hagyták szabadon a teste fémes részeit, hogy robotalkatú maradhasson, a mimikája egyre finomodik és egyre szélesebb körű érzelmek imitálására képes. A gép legújabb képességeit az arcában lévő 12 új aktuátor teszi lehetővé, amelyekkel a meglepetés vagy öröm mellett sok más érzelmi reakciót is egészen hitelesen tud közvetíteni. (Fotó: Engineered Arts)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival
OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival
A CIA alá tartozó OGA eddig világszerte legalább kilenc űrjárművet gyűjtött be – ebből kettő tökéletes állapotban van – állítja több tanú is. Mindettől nem függetlenül a Szenátus után most a Képviselőházon múlik az “UFO-törvény sorsa”, ami kihívásokkal néz szembe elsősorban annak kapcsán, hogy nehezményezik, hogy a magánszereplőknek is ki kellene adniuk a nem emberi intelligenciára utaló tárgyi és biológiai bizonyítékokat.
Jövőre ChatGPT-képzés indul egy magyar egyetemen
Jövőre ChatGPT-képzés indul egy magyar egyetemen
A kecskeméti Neumann János Egyetem az eddig online ChatGPT-kurzusokat kínáló magyar startuppal, a Promptmasterrel együtt indítja a szabadon választható képzést 2024 tavaszán.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.