Az ultrarealisztikus robot már a tükör előtt gyakorolja az arckifejezéseket 2022 / 08 / 20 / Bobák Zsófia

Olyan humanoidot készíteni, ami valóban élethűen néz ki és mimikában, valamint gesztusaiban is meggyőzően alakítja az embert, nehéz feladat, de néhány gyártó kezd közel kerülni ahhoz, hogy átlépje az uncanny valley, vagyis a rejtélyes völgy határát és eljusson arra a pontra, ahol a robotok, a sci-fik szereplőihez hasonlóan, tényleg emberi formát vesznek fel. Egyike ezeknek a cégeknek az Engineered Arts, ahol elsősorban szórakoztató célú humanoidokat fejlesztenek és nagy hangsúlyt fektetnek a gépek realisztikus külalakjára. A legújabb és legfejlettebb modelljük, Ameca már korábban bemutatkozott különösen emberszerű reakcióival és annak ellenére, hogy a tervezői szándékosan hagyták szabadon a teste fémes részeit, hogy robotalkatú maradhasson, a mimikája egyre finomodik és egyre szélesebb körű érzelmek imitálására képes. A gép legújabb képességeit az arcában lévő 12 új aktuátor teszi lehetővé, amelyekkel a meglepetés vagy öröm mellett sok más érzelmi reakciót is egészen hitelesen tud közvetíteni. (Fotó: Engineered Arts)
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
A “Ketrecek ketrece” néven emlegetett anyag nem csak a CO2-t köti meg, de egy annál jóval potensebb üvegházhatású gázt is. A tudósok véleménye alapján rendkívül ígéretes felfedezésről van szó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.