Bárhányszor ingyen megjavítja az elromlott irányítókat a Nintendo Európában

2023 / 04 / 06 / Pőcze Balázs
Bárhányszor ingyen megjavítja az elromlott irányítókat a Nintendo Európában
Fellélegezhetnek az európai Nintendo Switch vásárlók: a Nintendo vállalja, hogy a konzol élettartamán belül bármikor ingyen megjavítja a rendkívül gyakran meghibásodó irányítókat.

Az Ars Technicán olvasható hír szerint az Európai Fogyasztók Szervezete (BEUC) 2021-ig több mint huszonötezer panaszt kapott a "driftelő", azaz bármiféle érintés nélkül is mozgást regisztráló Switch kontrollerekről. Ezekből a konzolokból már több mint százhúszmillió darab fogyott, ezzel a Game Boyt és a PlayStation 4-et is megelőzik népszerűségben, miközben egyes hírek szerint a vásárlók megdöbbentő része, negyven százaléka érzékeli az említett "driftelő" jelenséget. Ilyen nagyságrendű meghibásodást a legnépszerűbb elektronikai márkák közül talán csak az Apple egy-két generációval ezelőtti, úgynevezett "pillangó" billentyűzetei produkáltak, amelyek egy idő után duplán, vagy egyáltalán nem érzékeltek bizonyos billentyűket.

"A Nintendo büszke a jó minőségű és tartós termékeire, és folyamatosan fejleszti azokat. Ezért további tájékoztatásig azoknak, akik az említett terméket az EGT-ben, az Egyesült Királyságban vagy Svájcban vásárolták meg, az irányítók reszponzivitás szindrómájával összefüggő javításokat költségek felszámítása nélkül végzik el a hivatalos Nintendo szervizek"

- áll a cég közleményében. A Rakétának korábban nyilatkozó szakember a jelenséget részben a szinte derékszögben futó vezetékekkel indokolta, ezzel szemben a Nintendo munkatársai elkerülhetetlen hibaként jellemezték azt a mozgó alkatrészek miatt. Ugyanakkor az Ars Technica kiemeli, hogy az úgynevezett "Hall hatásra" épülő, elektromágneses irányítók közvetlen fizikai súrlódás nélkül látják el a feladatukat, és ilyeneket a Switch konzolokhoz is lehet kapni, ugyanakkor a Nintendo egyelőre nem jelezte, hogy eleve ilyeneket építene a konzoljaiba a jövőben.

A BEUC nem maradéktalanul boldog a döntéssel: a szervezet szerint ez csak egy rövidtávú megoldás, hiszen a Nintendo "változatlanul értékesíthet konzolokat ezzel a lehetséges hibával".

(Borítókép: Lucas Santos/Unsplash)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Már egy kurzort is tud mozgatni a gondolataival az első Neuralinkkel ellátott ember
Már egy kurzort is tud mozgatni a gondolataival az első Neuralinkkel ellátott ember
Elon Musk cége januárban ültette be az első páciensbe az implantátumot, ami kétirányú kommunikációt tesz lehetővé az emberi agy és a számítógép között.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.