Belső szabotázsakció történt a Tesla gyárában?

2020 / 10 / 09 / Felkai Ádám
Belső szabotázsakció történt a Tesla gyárában?
A Tesla a Fremontban (Kalifornia) működő gyárának dolgozóival közölte, hogy múlt hónapban az egyik alkalmazott szabotálta a gyár egy részét. Az illetőt aztán egy belső vizsgálatot követően kirúgták.

Az esemény miatt a gyártás csak rövid ideig szünetelt – írta meg e-mailben Al Prescott, a cég vezető jogtanácsosa a hírről elsőként beszámoló Bloombergnek. A szabotázst a vállalat IT-biztonsági csapata fedezte fel. Hála a gyors beavatkozásnak, sikerült a további károkat elkerülni.

Az érintett, fremonti gyárban készülnek a vállalat S, X, 3 és Y modelljei, és több mint 10 000 ember dolgozik itt. Az sokáig nem volt egyértelmű, hogy a Tesla maga kezelte-e az esetet, vagy igazságügyi szervekhez fordult-e segítségért. A fremonti rendőrség szóvivője szerint azonban ők nem jártak el hasonló ügyben, a San Franciscó-i FBI iroda viszont egyelőre nem nyilatkozott. A meg nem nevezett alkalmazott megpróbálta eltüntetni a nyomokat, és az egészet az egyik munkatársára próbálta kenni, és még a vállalat egyik számítógépét is megsemmisítette. Miután azonban szembesítették a bizonyítékokkal, mindent bevallott. Ezután szüntették meg a munkaviszonyát a cégnél.

A Teslát egyébként már érte mostanában támadás: a múlt hónapban derült ki, hogy egy orosz állampolgár kibertámadást hajtott végre a cég nevadai gyára ellen. Habár a mostani eset kapcsán nem ismerjük a motivációt, a vezető jogtanácsos szerint ez nem is fontos, mivel ez bűncselekmény, valamint a céges magatartási kódex megsértése. Prescott szerint pedig a vállalatot és a dolgozókat továbbra is „agresszívan” fogják védelmezni, ha arra kerül a sor.

(Kép: Pixabay)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A leendő elektromos személyszállító vezetéséhez pilóta engedélyre sincs szükség
A leendő elektromos személyszállító vezetéséhez pilóta engedélyre sincs szükség
Az Upwards Aero szerint a jármű egyesíteni fogja a helikopter sokoldalúságát a kisrepülőgépek hatékonyságával, a vadászgépek hajtóerejével és az olasz szuperautók luxuskényelmével.
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Az izraeli védelmi erők bemutatták a Merkava alapharckocsi legújabb generációját, amelyben már mesterséges intelligencia is asszisztál. Az első ötödik generációs tankokat már le is szállították.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.