Bemutatkozik a Prezi Video

2019 / 11 / 13 / Felkai Ádám
A Prezi Video segítségével az előadó mellett jelenhetnek meg a grafikonok, ábrák és szövegek – minden olyasmi, amit a prezentációkban szoktunk használni. Ugyanakkor az előadó jelenléte korábban sosem tapasztalt személyességet kölcsönöz a bemutatóknak. Lényegében tehát mintha egy jól összerakott Youtube videót néznék, csak nincs szükség bonyolult és szaktudást igénylő utómunkára és képszerkesztésre – a szoftver ezt mind megcsinálja helyettünk.

A termék mögötti filozófiát Somlai-Fischer Szabolcs, a Prezi társalapítója ismertette:

„Azt éreztük, hogy sok stressz van a világban, és biztosan nem segít, hogy ezeket Facebook-kommentekben próbáljuk feloldani. A konfliktusokat nehéz chaten vagy emailben megoldani, mert amikor csak elolvasunk egy gondolatot, eltűnnek a gesztusok. Ezért próbáljuk behozni az embert a középpontba. Sokkal kíváncsibb és empatikusabb a néző, ha így kap összetett történeteket.”

A Prezi Videót vagy megvásárolt szoftverként vagy az online elérhető verzióban használhatjuk. Ez utóbbi kevesebb lehetőséget kínál, és pár megkötés is akad benne (például a videók csak 15 perc hosszúak lehetnek szemben a szoftveres változattal, ahol nincs időkorlát), de kezdőknek inkább ez ajánlott, hiszen nagyon könnyű használni, Somlai-Fischer megfogalmazása szerint garantált a sikerélmény.

Az elkészült videó aztán MP4 formátumban lementhető, és megosztható a szokásos közösségi médiás felületeken.

A Prezi Video nem mellesleg teljes mértékben hazai termék, amit Budapesten fejlesztett egy nagyjából 150 fős csapat.

(Kép: Prezi Blog, forrás: Index)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.