Bemutatkozik a Prezi Video

2019 / 11 / 13 / Felkai Ádám
A Prezi Video segítségével az előadó mellett jelenhetnek meg a grafikonok, ábrák és szövegek – minden olyasmi, amit a prezentációkban szoktunk használni. Ugyanakkor az előadó jelenléte korábban sosem tapasztalt személyességet kölcsönöz a bemutatóknak. Lényegében tehát mintha egy jól összerakott Youtube videót néznék, csak nincs szükség bonyolult és szaktudást igénylő utómunkára és képszerkesztésre – a szoftver ezt mind megcsinálja helyettünk.

A termék mögötti filozófiát Somlai-Fischer Szabolcs, a Prezi társalapítója ismertette:

„Azt éreztük, hogy sok stressz van a világban, és biztosan nem segít, hogy ezeket Facebook-kommentekben próbáljuk feloldani. A konfliktusokat nehéz chaten vagy emailben megoldani, mert amikor csak elolvasunk egy gondolatot, eltűnnek a gesztusok. Ezért próbáljuk behozni az embert a középpontba. Sokkal kíváncsibb és empatikusabb a néző, ha így kap összetett történeteket.”

A Prezi Videót vagy megvásárolt szoftverként vagy az online elérhető verzióban használhatjuk. Ez utóbbi kevesebb lehetőséget kínál, és pár megkötés is akad benne (például a videók csak 15 perc hosszúak lehetnek szemben a szoftveres változattal, ahol nincs időkorlát), de kezdőknek inkább ez ajánlott, hiszen nagyon könnyű használni, Somlai-Fischer megfogalmazása szerint garantált a sikerélmény.

Az elkészült videó aztán MP4 formátumban lementhető, és megosztható a szokásos közösségi médiás felületeken.

A Prezi Video nem mellesleg teljes mértékben hazai termék, amit Budapesten fejlesztett egy nagyjából 150 fős csapat.

(Kép: Prezi Blog, forrás: Index)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Az extra csúszós felületű WC-csészének nagy szerepe lehet a víztakarékosságban
Az extra csúszós felületű WC-csészének nagy szerepe lehet a víztakarékosságban
A műanyagból és hidrofób homokszemcsék ötvözetéből készült WC-csésze öblítésére rendkívül csúszós anyagának köszönhetően jóval kevesebb víz is elegendő.
Szokatlan kiegészítők, amelyek a hétköznapokat új szintre emelik
Szokatlan kiegészítők, amelyek a hétköznapokat új szintre emelik
Mi lenne, ha úgy kiabálhatnánk nyilvános helyen, hogy nem zavarjuk vele másokat vagy ha a tükör mondaná meg, hogy a megfelelő ruhát viseljük-e? A Panasonic leányvállalata megoldotta ezeket a problémákat.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.