Beperelték az USA olajfúrást felügyelő kormányügynökségét, a Belugák számának csökkenése miatt

2020 / 03 / 04 / Justin Viktor
Részben minden bizonnyal az alaszkai Cook Inlet öbölben folyó olajfúrás miatt drasztikusan csökkent a beluga bálnák száma, az 1979-es 1300-ról a legfrissebb becslések szerint csupán 279-re. A környezetvédők megelégelték a Trump-féle szabályozást, és most perre mennek.

A lecsökkent bálnaállomány és a gyors csökkenési ráta felkeltette a környezetvédelmi csoportok figyelmét is. Ezek  a csoportok összefogtak, hogy megmentsék a belugákat a további pusztulástól. Beperelték az illetékes amerikai kormányhivatalt (NOAA) azon aggodalmak mentén, hogy a veszélyeztetett beluga bálnák elpusztulnak az alaszkai olajkutatás környezeti hatásaitól. A céljuk az, hogy a NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) érvénytelenítsen minden olyan engedélyt, amely lehetővé teszi a további kutatást a Cook Inlet vizeiben.

A CBD (Center for Biological Diversity -Biológiai Sokféleség Központ) szerint, mivel a visszaesés az elmúlt tíz évben 2,3 százalékos volt, azonnali lépéseket kell tenni a Hilcorp Energy Company által tervezett kutatások megállítására. A Cook Inletkeeper, az alaszkai székhellyel rendelkező nonprofit vízmegőrzési és ökológiai szervezet képviseletében, - amely szintén perelte a NOAA-t, - Julie Teel Simmonds, a csoport ügyvédje elmondta: 

“Kötelező átgondolni és elemezni, hogy van-e olyan új információ, amely jelentős és azt jelzi, hogy az általuk engedélyezett tevékenységek kárt okoznának. 2019 augusztusában a Trump adminisztráció enyhítette a környezetvédelmi korlátozásokat. Ennek eredményeként alakult ki a mai olajkutatási helyzet."

A környezetvédelmi kampányokat folytatók szerint, a felülvizsgált szabályok megnyitották az utat az új olaj-, bányászati ​​és gázfúráshoz, valamint a védett fajok környezetében zajló fejlesztésekhez.

A Cook Inlet öböl régió Alaszka legrégebbi olajtermelő medencéje. 321 kilométer hosszan nyúlik el, az Alaszka-öböltől Anchorage-ig, és energiát szolgáltat az állam déli és középső részének. A beluga bálnák általában az Anchorage-i vizektől távolabb úsznak, és szeretnek lazacot és más halakat enni. Sajnos, minél közelebb kerülnek Alaszka ipari tevékenységeihez a Cook Inlet öbölben, annál nagyobb veszélynek vannak kitéve. A Cook Inlet régió belga bálnáit ráadásul nem csak az olajkutatás fenyegeti, de a vízszennyezés, az ipari zaj, a nehéz-hajó forgalom és éghajlatváltozás is.

(Forrás: IntelligentLiving Képek: Pikrepo, Wikipedia, GoogleMaps)


 


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Egy új elmélet szerint a Nagy Szűrő egy versenyfutás az mesterséges szuperintelligencia és a bolygóközi utazás és letelepedés között – és ebben a versenyben nem állunk épp túl jól.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.