Bevásárolta magát a Twitterbe Elon Musk, rögtön a legnagyobb részvényessé vált

2022 / 04 / 04 / Palotai Nándor
Bevásárolta magát a Twitterbe Elon Musk, rögtön a legnagyobb részvényessé vált
Musk korábban már hevesen kritizálta a Twitter algoritmusát, mert szerinte a platform túlságosan is elfogult egyes tartalmakkal szemben, ezzel pedig a szólásszabadságot sérti.

Alig több, mint egy hét telt el azóta, hogy a Tesla és SpaceX alapítója és vezérigazgatója, Elon Musk efogultnak nyilvánította a Twitter algoritmusát – tegyük hozzá, hogy egy Tweetben –, továbbá azt is kihangsúlyozta, hogy szerinte az algoritmusnak, ami az oldal tartalmait szűri, nyílt forráskódúnak kellene lennie. A nagy port kavart bejegyzést később Musk egy kérdéssé alakította át, a követői pedig 87,2%-ban arra szavaztak, hogy nyílt legyen a forráskód. A felvetéssel egyébként a Twitter korábbi vezérigazgatója, Jack Dorsey is egyetértett.

Elon Musk a Twitter-algoritmus állítólagos elfogultsága kapcsán már korábban fontolóra vette, hogy saját közösségi média oldalt indítson, azonban úgy tűnik, végül más megoldást választott: Musk ugyanis közel 3 milliárd dollárért vásárolt 9,2%-os részt a vállalatban, megelőzve a 8,8%-os tulajdonrésszel rendelkező, második legnagyobb részvényes, befektetésekkel foglalkozó Vanguard vállalatot, illetve a 2,2%-os részesedéssel rendelkező, előző Twitter-vezérigazgató Jack Dorsey-t is, ezzel pedig Musk a Twitter legnagyobb tulajdonrésszel rendelkező részvényesévé vált – adta hírül a The New York Times. Ennek hatására a Twitter részvényei 26%-ot emelkedtek. Azt még nem tudni, hogy Musk az igazgatótanács tagjai közé is be akar-e kerülni.

A közösségi oldal körül komoly változások is történtek a közelmúltban, ugyanis a tavalyi év végén lemondott a Twitter korábbi vezérigazgatója, Jack Dorsey. A döntés hátterében valószínű a Twitter-részvényes Elliott Management cég áll, mely korábban már kifejezte, hogy szerintük Dorsey jobban tenné, ha lemondana vagy a Twitter, vagy a digitális fizetéssel foglalkozó Square vezetéséről.

Dorsey-t már korábban is sok kritika érte, többek között azért is, mert először azért, mert egyáltalán hagyta, hogy Donald Trumpnak Twitter-fiókja legyen, később pedig azért, mert le is tiltatta azt. Ezen felül a volt Twitter-vezérnek 2018-ban még a Kongresszus előtt is tanúskodnia kellett, az amerikai választásba való állítólagos orosz beavatkozás miatt, mely a közösségi platformot is érinthette. Talán ezért is lehetséges, hogy Dorsey távozása után a Twitter részvényei anno 11%-ot emelkedtek. Így vagy úgy, de most már az új igazgató, Parag Agrawal kell majd, hogy megbirkózzon Musk kritikáival.

Elon Musk tweetelési szokásairól egyébként az infografikákkal foglalkozó Visal Capitalist is készített egy részletes ábrát, melyről korábban már oldalunkon is írtunk. Mint azt megírtuk, a milliárdos már több mint tíz éve van fent a Twitter felületén, ma már több mint 80 millió követővel rendelkezik, és ezzel a tizenegyedik legnagyobb követőbázissal rendelkező személy a platformon. A milliárdos manapság már nem ritka, hogy harminc tweetet is megoszt egy nap, így egészen érthetőnek tűnik, hogy miért ragaszkodik a platformhoz.

(Fotó: Getty Images)

Infografika készült Elon Musk egy évtizednyi twitterezéséből Napjaink egyik legismertebb milliárdosát több mint 77 millióan követik mostanra a Twitteren, bejegyzései többször is komolyan hatottak nemcsak a közvéleményre, de a tőzsdére is.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Ezek a videók mutatják meg igazán, milyen fejlett kognitív képességekkel rendelkezik a Google új AI-asszisztense
Ezek a videók mutatják meg igazán, milyen fejlett kognitív képességekkel rendelkezik a Google új AI-asszisztense
A Project Astra megmosolyogtatóan ügyetlen rajzokról is gond nélkül megmondja, hogy mit ábrázolnak, ha pedig egymásután több képet mutatnak neki, akkor utólag is képes mindegyiket helyesen megnevezni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.