Infografika készült Elon Musk egy évtizednyi twitterezéséből

2022 / 03 / 24 / Palotai Nándor
Infografika készült Elon Musk egy évtizednyi twitterezéséből
Napjaink egyik legismertebb milliárdosát több mint 77 millióan követik mostanra a Twitteren, bejegyzései többször is komolyan hatottak nemcsak a közvéleményre, de a tőzsdére is.

Az infografikákkal foglalkozó Visual Capitalist oldalán jelent meg egészen rendhagyó új grafikon, ami a SpaceX és Tesla alapító Elon Musk összes tweetjét ábrázolja. Az infografikából megtudhatjuk, hogy mik a legnépszerűbb témái a tech-gurunak, illetve, hogy hogyan változtak a tweetelési szokásai az évek során. Ehhez a Visual Capitalist munkatársai több mint tizenötezer Elon-tweetet kellett elemezniük. Elon Musk mostara már több mint 77 millió követővel rendelkezik a Twitteren, ezzel a tizenegyedik legnépszerűbb személy a platformon, bejegyzéseire minden egyes alkalommal ezrek reagálnak. Manapság nem ritka, hogy Musk akár napi harminc tweetet is megoszt, ráadásul ezek egy része komolytalan, viccelődős poszt, ami szokatlan egy hozzá hasonló pozícióban lévő embertől.

A Visual Capitalist grafikonja alapján Musk a legtöbbször a SpaceX és a Tesla cégekről posztolt. Az egymást követő években hol egyik, hol másik volt inkább rivaldafényben, a Tesla az újabbnál újabb autói, a SpaceX pedig a rakétakísérletei kapcsán. Egyéb témák, amelyeket Musk rendszeresen megvitatott – bár ritkábban tweetelt róluk – többek között más projektjei, a The Boring Company, a Neuralink, és a Starlink történéseivel voltak kapcsolatosak, de ezen kívül a milliárdos posztolt olyan tágabb témákról is, mint a fenntarthatóság, a pénzügyek és a kriptovaluták, valamint a gyártás és a politika.

Musk tweetjeinek valóban súlya van, a milliárdos cégvezér nem egyszer komolyan hatott a világra: egy pozitív, vicces kommenttel sokszorosára emelte a mém-kriptovaluta Dogecoin értékét, ami végül a SpaceX hivatalos fizetőeszközévé vált, de vágta már földhöz egy mondattal a bitcon árfolyamát, de még a saját cégeinek részvényeit is sikerült komolyan lejjebb ütnie párszor, legutóbb akkor, amikor Twitteren írt ki szavazást azok eladásáról – amit aztán meg is szavazott a Twitter népe.

Musk többször is állást foglalt társadalmi ügyekben is a Twitteren, legutóbb például az orosz-ukrán konfliktus kapcsán használta sokat a Twittert, ugyanis az ukrajna digitális átállásért felelős miniszterelnök-helyettese, Mihajlo Fedorov a platformon keresztül kérte Musk segítségét. Az ukrán elnök által kért – és végül Ukrajnába sikeresen megérkezett – Starlink terminálokkal kapcsolatos történéseket szintén Musk Twitterén keresztül lehetett követni.


Elon Musk követőinek száma a Twitteren, 2012-től napjainkig

A milliárdos nem volt mindig ilyen aktív Twitteren, sőt, 2010-ig még nem is regisztrált a platformra, előtte a nevével fémjelzett fiókot egy imposztor üzemeltette a tech-gurunak adva ki magát. A 2010-es belépést követően aztán Elon egészen 2011 decemberéig semmit sem posztolt, ami elképzelhetetlen a mostani aktivitásához képest. Míg 2011-ben egyedül decemberben osztott meg 42 posztot, addig egy év múlva már 270 bejegyzést tett közzé, a kétezer-tízes évek második felére pedig már ezres nagyságrendben oszt meg tweeteket Musk. Az ezret először 2017-ben lépte át, 2021-ben pedig már összesen 3113 tweetet tett közzé napjaink egyik legbefolyásosabb embere, aki a fenti ábra alapján az elmúlt 3 év során megháromszorozta követőinek számát.

(Fotó: Getty Images, grafikon: Visual Capitalist)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.