Biztonsági sofőr sem ül a robotaxikban, amelyek mától szállítják az utasokat Vuhan és Csungking városaiban 2022 / 08 / 08 / Bobák Zsófia

Kínában elsőként a Baidu vállalat kapott engedélyt arra, hogy a biztonsági sofőrök nélkül üzemelő és bárki számára elérhető kereskedelmi robotaxi szolgáltatását beindítsa: a járművek mától kezdve két nagyvárosban, Vuhanban és Csungkingben szállítják az utasokat a délelőtti és délutáni órákban, bár a reggeli/esti csúcsforgalomban egyelőre nem működnek a taxik. A városonként öt-öt robotaxi a Baidu Apollo Go flottájának részét képezi, amelyet a cég jövőre tervez kibővíteni az elektromos Apollo RT6 járművekkel, amelyek nyolc lidarral, 12 ultrahangos radarral, 12 kamerával és 6 milliméteres hullámú radarral az L4-es szintű önvezetés mellett még nagyobb hatékonyságra lesznek képesek. A South China Morning Post beszámolója szerint a sofőr nélküli szolgáltatás engedélyezése a kínai kormány technológiába vetett bizalmát jelzi, mivel, ahogy azt egy, a lapnak nyilatkozó szakértő, Cao Hua is elmondta, a hatóságok az országban általában inkább konzervatívan állnak az újításokhoz és nem könnyen adnak zöld utat a technológiai innovációk számára. A Baidu videójában látható, hogyan indul útjára a kormánnyal felszerelt, de teljesen üres flotta a városokban. (Fotó: Baidu/Apollo Go)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
"Olyasmit készítünk, ami már nem is igazán autó" - mondta Musk a napokban az új Tesla Roadsterről, amit a tervek szerint még idén bemutatnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.