Biztonsági sofőr sem ül a robotaxikban, amelyek mától szállítják az utasokat Vuhan és Csungking városaiban 2022 / 08 / 08 / Bobák Zsófia

Kínában elsőként a Baidu vállalat kapott engedélyt arra, hogy a biztonsági sofőrök nélkül üzemelő és bárki számára elérhető kereskedelmi robotaxi szolgáltatását beindítsa: a járművek mától kezdve két nagyvárosban, Vuhanban és Csungkingben szállítják az utasokat a délelőtti és délutáni órákban, bár a reggeli/esti csúcsforgalomban egyelőre nem működnek a taxik. A városonként öt-öt robotaxi a Baidu Apollo Go flottájának részét képezi, amelyet a cég jövőre tervez kibővíteni az elektromos Apollo RT6 járművekkel, amelyek nyolc lidarral, 12 ultrahangos radarral, 12 kamerával és 6 milliméteres hullámú radarral az L4-es szintű önvezetés mellett még nagyobb hatékonyságra lesznek képesek. A South China Morning Post beszámolója szerint a sofőr nélküli szolgáltatás engedélyezése a kínai kormány technológiába vetett bizalmát jelzi, mivel, ahogy azt egy, a lapnak nyilatkozó szakértő, Cao Hua is elmondta, a hatóságok az országban általában inkább konzervatívan állnak az újításokhoz és nem könnyen adnak zöld utat a technológiai innovációk számára. A Baidu videójában látható, hogyan indul útjára a kormánnyal felszerelt, de teljesen üres flotta a városokban. (Fotó: Baidu/Apollo Go)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
A kereskedelmi járatok a Közel-Kelet felett “elképzelhetetlen” fenyegetéssel szembesülnek újabban: a GPS-rendszert ért, eddig példátlan “spoofing” támadások miatt szeptember óta több tucat esetben hibásodtak meg a navigációs rendszerek. A helyzetet rontja, hogy egyelőre nem lehet pontosan tudni, ki áll a támadások mögött, és ezek elhárítására sincs jelenleg ötlet.
Felezi a járatidőt Stockholmban az első elektromos szárnyashajó
A világ első elektromos utasszállító szárnyashajója túljutott Svédországban a tesztelési fázison, és most kerül gyártásba, jövőre pedig át is veszi a stockholmi tömegközlekedési hálózat. A Candela P-12 az egyik útvonalon az 55 perces járatidőt 25 percre csökkenti.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.