Brutális, kegyetlen helyek lesznek a jövő nagyvárosai a Pentagon videója szerint 2023 / 01 / 04 / Felkai Ádám

Az amerikai hadsereg az aggodalmának adott hangot a 10 milliós vagy annál nagyobb lélekszámú, jövőbeli „megavárosokban” végzett hadműveletek kihívásaival kapcsolatban egy videóban, amelyet a The Intercept szerzett meg az USA információszabadság törvénye alapján. A videó, amelyet a Joint Special Operations University-n mutattak be egy „Advanced Special Operations Combating Terrorism” elnevezésű kurzus részeként, rávilágít a városi harcok összetettségére ezekben a nagyvárosokban, és figyelmeztet arra, hogy az amerikai hadsereg jelenleg nincs felkészülve az ilyen típusú harcokra. A videó kulcsfontosságú kihívásként említi a megavárosokban található egyedi és összetett társadalmi struktúrákat, kiemelten a szervezett bűnözést, a számítógépes bűnözést és a terrorizmust. Lényegében tehát a Dredd bíró képregényekből, illetve a filmekből (melyek közül amúgy kifejezetten a 2012-es Dredd hozza az eredeti művek szellemiségét és hangulatát) ismerős világa fog megelevenedni a Pentagon aggodalmai alapján. A hadsereg úgy véli, hogy az Irakban és Afganisztánban kidolgozott jelenlegi „lázadásellenes doktrína” nem biztos, hogy elégséges lesz a jövőben ezen városi környezet iszonyatos lakosságszámának a kezelésére, ezért ezt újra kell definiálni. Az viszont már nem világos, hogy a katonaság milyen konkrét lépéseket tesz a megavárosokban végzett műveletekre való felkészülés jegyében, de ismert, hogy évente dollármilliárdokat költenek a városi terepen végrehajtott katonai műveletekkel kapcsolatos kiképzésre, ideértve a kiképzési célú „művárosok” építését. (Forrás: The War Zone)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Másfél évszázad után megszűnik az egyik legrégebbi tudományos folyóirat
Másfél évszázad után megszűnik az egyik legrégebbi tudományos folyóirat
Charles Darwin felfedezéseiről újdonságként számolhatott be a Popular Science a tizenkilencedik század végén.
Mi történik a világban és az Univerzumban egyetlen másodperc leforgása alatt?
Mi történik a világban és az Univerzumban egyetlen másodperc leforgása alatt?
Egy másodperc egy szemvillanás – mégis ezen idő alatt is elképesztő mértékben történnek dolgok – velünk emberekkel, és odafent a Kozmoszban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.