Brutális, kegyetlen helyek lesznek a jövő nagyvárosai a Pentagon videója szerint 2023 / 01 / 04 / Felkai Ádám

Az amerikai hadsereg az aggodalmának adott hangot a 10 milliós vagy annál nagyobb lélekszámú, jövőbeli „megavárosokban” végzett hadműveletek kihívásaival kapcsolatban egy videóban, amelyet a The Intercept szerzett meg az USA információszabadság törvénye alapján. A videó, amelyet a Joint Special Operations University-n mutattak be egy „Advanced Special Operations Combating Terrorism” elnevezésű kurzus részeként, rávilágít a városi harcok összetettségére ezekben a nagyvárosokban, és figyelmeztet arra, hogy az amerikai hadsereg jelenleg nincs felkészülve az ilyen típusú harcokra. A videó kulcsfontosságú kihívásként említi a megavárosokban található egyedi és összetett társadalmi struktúrákat, kiemelten a szervezett bűnözést, a számítógépes bűnözést és a terrorizmust. Lényegében tehát a Dredd bíró képregényekből, illetve a filmekből (melyek közül amúgy kifejezetten a 2012-es Dredd hozza az eredeti művek szellemiségét és hangulatát) ismerős világa fog megelevenedni a Pentagon aggodalmai alapján. A hadsereg úgy véli, hogy az Irakban és Afganisztánban kidolgozott jelenlegi „lázadásellenes doktrína” nem biztos, hogy elégséges lesz a jövőben ezen városi környezet iszonyatos lakosságszámának a kezelésére, ezért ezt újra kell definiálni. Az viszont már nem világos, hogy a katonaság milyen konkrét lépéseket tesz a megavárosokban végzett műveletekre való felkészülés jegyében, de ismert, hogy évente dollármilliárdokat költenek a városi terepen végrehajtott katonai műveletekkel kapcsolatos kiképzésre, ideértve a kiképzési célú „művárosok” építését. (Forrás: The War Zone)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az óceánok mélyén mérgező tengeri nyuszik élnek
Az óceánok mélyén mérgező tengeri nyuszik élnek
A Jorunna Parva valójában egy tengeri csiga fajta, melynek kémiai vegyületeket detektáló antennái nyuszifülekre hasonlítanak. Az apró, két centiméteres élőlények étrendjüknek köszönhetően rendkívül mérgezőek és mindössze néhány hónapig élnek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.