Brutálisan pórul járt a nő, aki összezúzott fekete özvegyet fecskendezett be magának

2023 / 04 / 22 / Felkai Ádám
Brutálisan pórul járt a nő, aki összezúzott fekete özvegyet fecskendezett be magának
Egy nő összezúzott, majd intravénásan befecskendezte magának a világ egyik legmérgezőbb pókját, mert azt hitte, kellemesen beáll tőle – a barkácsdrog azonban számára nem várt, iszonyatos elváltozásokat okozott a szervezetében.

A fekete özvegy hírhedt állat – a pókokat egyébként sem kedveli a többség, de a fényes, fekete, a potrohán élénkpiros, homokóra szerű rajzolatot viselő nőstények ismerten kegyetlenek. Nem csak a maguknál kisebb hímeket falják fel olykor már párzás közben is, de ha éhesek, a kikelő kis pókokból is bekapnak egyet-kettőt. Mára az állat minden melegebb éghajlaton megtalálható egyébként, sokszor a behozott gyümölcsökkel jut be egy-egy országba. Magyarországra is eljuthat ilyen úton fekete özvegy, de nálunk ez a pók nem őshonos szemben Európa mediterrán vidékével, ahol a fekete özvegy évmilliók óta él. Hazánkban egyébként előfordult már, hogy fekete özvegyet találtak, de az esetek nagy részében ilyenkor ártalmatlan hazai pókfajokat kevernek össze a rossz hírű állattal – mint történt az például 2005-ben.

A fekete özvegy csípése 15-ször erősebb a csörgőkígyóénál, ami miatt valóban veszélyesnek számít, de emberre csak akkor támad, ha fenyegetve érzi magát. Ha mégis megmar valakit, az sem jelenti a kaszás elkerülhetetlen látogatását, mivel a csípésből a legtöbb egészséges felnőtt azért fel szokott épülni, az idősebbek, a gyerekek vagy a krónikus betegségben szenvedők azonban valóban veszélyeztettek ebből a szempontból.

Mindennek a tudatában sem tűnik jó ötletnek magunkba fecskedezni egy ilyen összepréselt pókot – gondolja legalábbis a többségünk, amely állásponttal azonban nem tudott azonosulni egy nő 1996-ban, aki éppen így járt el – számol be az esetről az Annals of Emergency nyomán az IFLScience.

Az eset idején 37 éves nő összezúzott egy fekete özvegyet, majd ezt 10 ml desztillált vízzel elkeverve befecskendezte magának. Mint azt később elmondta az orvosoknak, azt remélte, hogy ettől a készítménytől majd be fog állni, de sajnos nem drogos mámor várt rá – vagy legalábbis nem közvetlen a pók miatt. Ami miatt a nőt kórházba kellett szállítani végül, azok a súlyos görcsei voltak – ezek a hasában, a combjában és a hátában voltak a legrosszabbak, a mérgezés ráadásul egyéb mellékhatásokkal, így fejfájással és szorongással is járt. A vizsgálat során a nő pulzusszáma és a vérnyomása egyaránt az egekbe szökött.

Ha nem is az eredeti tervek szerint, de a drogos hatás sem maradt el végül, mivel a nő extrémen brutális fájdalmait morfinnal próbálták enyhíteni. Ekkor következett azonban a legveszélyesebb szövődmény: a nő olyan komoly légzési nehézségeket tapasztalt, hogy át kellett szállítani az intenzívre, ahol aztán napokig segítették a légzését. Az illetékes orvosok arról számoltak be, hogy részben a hörgők simaizom-összehúzódása volt felelős ezekért a légzési nehézségekért, amelyet valószínűleg a nagy mennyiségű fekete özvegy méreg okozhatott végső soron. A szokatlanul súlyos hatást az orvosok azzal magyarázták, hogy akadhatott egy fehérje a pók mérgében vagy akár a szervezetében, amely kiváltotta ezt az életet veszélyeztető allergiás reakciót.

Az eset végül happy enddel zárult, mivel a nő teljesen felépült. Tanulság? Ahogy azt a South Parkban is elmondták: "a drog az rossz" -- a préselt fekete özvegy pedig ezek szerint még rosszabb.

(Kép: Wikipedia)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Mekkora eséllyel tart az emberi evolúció egy új faj kialakulásának az irányába?
Mekkora eséllyel tart az emberi evolúció egy új faj kialakulásának az irányába?
Fajunk 300 ezer évvel egyedüli emberfaj lett a bolygón, az viszont nehéz kérdés, hogy éppen egy új faj kialakulásának az irányába tart-e az evolúciónk. Ennek oka, hogy bizonyos tényezők ebbe az irányba mutatnak, míg mások épp az ellenkezőbe. Elmondjuk, milyen körülmények esetén alakulhatna ki belőlünk egy új faj.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.