Hála a CGI-nak, James Dean jövőre visszatér a mozikba

2019 / 11 / 13 / Perei Dóra
James Dean több mint hatvan éve nincs köztünk, CGI segítségével azonban jövőre mégis viszontláthatjuk a filmvásznon. A színészlegenda a Finding Jack, vietnami háborús drámában kapott szerepet.

Miután hozzátartozói áldásukat adták, a Haragban a világgal és az Édentől keletre sztárjának CGI-mását fotók és mozgóképek segítségével keltik életre, hangját pedig egy másik színész kölcsönzi. A színész egy Roger nevű karaktert alakít Anton Ernst és Tati Golykh rendezőpáros produkciójában:

"Mindent tűvé tettünk, hogy megtaláljuk a tökéletes színészt Roger szerepére, ám végül több hónapnyi keresgélés után Dean mellett döntöttünk." – mondta Ernst a Hollywood Reporter újságírójának. Hozzátette, döntésük nem aratott osztatlan sikert a filmrajongók körében, mert sokak szerint ezzel megsértik James Dean emlékét. A rendezők nem értik a problémát, hiszen nem holmi ócska marketingfogásnak szánták a feltámasztást, és mindent megtesznek, hogy méltó módon kezeljék Dean örökségét.

A film Gareth Crocker azonos című regényén alapul és a vietnami háborúban elpusztult több ezer katonai kutyának állít emléket. Az állatok hőstette felér a katonák küzdelmével, hiszen jelezni tudták az ellenség közeledtét, csapdákat vagy éppen aknákat kerestek. A Finding Jack előreláthatólag jövőre kerül mozikba, a tervezett bemutatás dátuma november tizenegy, a Veteránok napja.

(Fotó: Fanpop)


Története legnagyobb felvásárlására készült a Google anyavállalata, de 23 milliárd dollár sem volt elég, hogy célt érjenek
Története legnagyobb felvásárlására készült a Google anyavállalata, de 23 milliárd dollár sem volt elég, hogy célt érjenek
Az Alphabet Magyarország éves költségvetésének csaknem az ötödét ajánlotta a Wizért, de annak tulajdonosai visszautasították az ajánlatot.
Bemutatták a világ első hidegfúziós technológiáját a korlátlan, tiszta energiáért
Bemutatták a világ első hidegfúziós technológiáját a korlátlan, tiszta energiáért
A cég technológiája 1,5-szer annyi hőenergiát termelt, mint amennyi energiát az egész folyamat igényelt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.