Csak azt akarta, hogy a gyerekei ne internetezzenek éjszaka, de véletlenül két településen is lekapcsolta a netet egy francia apa

2022 / 02 / 19 / Bobák Áron
Csak azt akarta, hogy a gyerekei ne internetezzenek éjszaka, de véletlenül két településen is lekapcsolta a netet egy francia apa
Az ország törvényei értelmében a Messanges-ben élő férfire akár fél év börtönbüntetés is várhat.

A France Bleu cikke alapján az Interesting Engineering számolt be egy igen különös esetről, ami a Franciaország nyugati csücskében fekvő Messanges-ben történt. Az egyik helyi mobilszolgáltató azzal a bejelentéssel kereste meg a Nemzeti Frekvenciahatóságot, hogy a településen található egyik adótornyuk éjfél és éjjel három között rejtélyes módon minden éjjel elromlik. A hatóság ki is küldött egy szakembert, akinek hamarosan sikerült beazonosítania a zavaró jelek forrását, amelyek az egyik családi házhoz vezettek.

Mint kiderült, a ház tulajdonosa szándékosan szerelt fel egy olyan többsávos jelzavaró berendezést, amely képes blokkolni mind a mobilhálózat, mind pedig a wifi jeleit, ugyanis rendkívüli módon zavarta, hogy a gyerekei még éjszaka is a közösségi oldalakon lógnak. Azt ugyanakkor nem sejtette, hogy az eszköz, amit vásárolt, annyira erős, hogy nem csak a házban, de még a szomszédos településen is blokkolta a vezeték nélküli internetet.

A messanges-i férfi már csak a bíróság jóindulatában bízhat, hiszen a francia törvények alapján az efféle jelzavaró berendezések használata szigorúan tilos, így a férfira akár fél évnyi börtönbüntetést és harmincezer eurós bírságot is kiszabhatnak. Az ilyen eszközök használatát egyébként nem csak Franciaországban szabályozzák szigorúan, de többek között Magyarországon is: az elektronikus hírközlő hálózat közérdekű üzemnek minősül, ennek zavarása pedig akár egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

(Borítókép: Getty Images)

Két év börtönt is kaphat egy amerikai turista, mert rossz értékelést írt a szállodájáról az interneten Az ügy kirobbanása után a Tripadvisor ideiglenesen kénytelen volt felfüggeszteni a szállodára adható értékeléseket a rengeteg negatív visszajelzés miatt.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.