Csúcskategóriás vezeték nélküli fülhallgató, aminek még a tokja is beépített Bluetooth adóként működik

2021 / 04 / 27 / Perei Dóra
Csúcskategóriás vezeték nélküli fülhallgató, aminek még a tokja is beépített Bluetooth adóként működik
A Bowers & Wilkins termékei leginkább azok számára készülnek, akik nem sajnálják a pénzt a zenei termékekre, pontosabban mélynyomókra és hangfalakra. Merthogy a márka termékkínálata eddig ezekből állt. A napokban azonban előrukkoltak történetük első kábelmentes füleseivel, a P15-tel és P17-tel, melyek a The Verge beszámolója alapján magasra tették a lécet más gyártókkal szemben.

A modellek közül a PI7 képviseli a luxuskategóriát: az eszköz úgynevezett dual driveres felépítéssel rendelkezik, ami annyit tesz, hogy rendelkezik egy egyedi tervezésű, 9,2 milliméteres dinamikus egységgel, illetve egy armatúrás megoldással. Előbbi felel majd a mély és a közép tartományokért, míg utóbbi magassugárzóként funkcionál. (A PI5-ből hiányzik az armatúra, ott a 9,2 milliméteres dinamikus driver felel a komplex zenei élményért).

A fejlesztők emellett két erősítővel, valamint adaptív zajszűrővel is ellátták a P17-et, ami ígérete szerint a zenehallgatás és a telefonálás élményét egyaránt javítja. Zajszűrőt egyébként a P15 is kapott, esetében viszont annak csak a hívások során lesz szerepe, a zenehallgatásnál nem. A készülékek szürke és fehér színekben kaphatóak majd, a Bowers & Wilkins azonban egyelőre nem osztott meg több információt, így például azt sem, hogy mennyire ellenállóak a kiegészítők a nedvességgel szemben.

A PI7 talán legizgalmasabb újítása, hogy a tokja beépített Bluetooth adóként is működik, amit természetesen szintén magas minőségben produkál. Az eszköz továbbá rendelkezik egy három és fél milliméteres Jack aljzattal is.

Ami a fülesek üzemidejét illeti, a PI7 modell egyszerre négy órán keresztül tud folyamatosan zenélni, a PI5 pedig valamivel többet, négy és fél órát bír ki egyetlen töltéssel. A tokokban található akkumulátorral mindkét esetben kitolható az időtartam: a P17-nél tizenhat órára, a P15-nél tizennyolcra. A töltés mindkét esetben megoldható vezeték nélkül és C-típusú USB kábellel is. A Bowers & Wilkins modelljei a napokban kerülnek az üzletekbe, a PI7-es négyszáz euróért (körülbelül száznegyvenötezer forintért), a PI5 pedig kétszázötven euróért (átszámítva nagyjából kilencvenegyezer forintért) lehet a luxus iránt elkötelezett zenehallgatók kiegészítője.

(Fotók: Bowers & Wilkins)

További cikkek a témában:

Fájdalmasan kevés időt szánunk fülesünk tisztítására, pedig hemzsegnek rajta a penészgombák Mindennapjaink során számos különböző helyzetben - utazás, edzés vagy munka közben - használjuk ugyanazt a fülhallgatót, annak tisztítására, fertőtlenítésére viszont általában nem fordítunk kellő figyelmet.

Szuperhallással ruházná fel az embereket az Alphabet új találmánya A Rozsomák fedőnevű projekt olyan eszköz kifejlesztését ígéri, ami az egyszerű halandókat is a képregényhősök emberfeletti képességeivel ajándékozza meg. Karmok egyelőre nem járnak hozzá.

Akkora problémát okoznak a vonatsínekre ejtett fülhallgatók Japánban, hogy a Panasonic egy speciális porszívót is kifejlesztett a probléma kezelésére Amikor az Apple bemutatta az első AirPodsot, már lehetett sejteni, hogy a teljesen vezeték nélküli eszköz az elvesztett fülhallgatók új korszakát nyithatja meg, a statisztikák szerint pedig ez a félelem nem volt teljesen alaptalan.


1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Elképesztő rekord: a globális netes adatforgalom húszszorosát továbbították egyetlen másodperc alatt
Elképesztő rekord: a globális netes adatforgalom húszszorosát továbbították egyetlen másodperc alatt
Ízlelgessük: 22,9 pebit/s adatátviteli sebesség – ennyit értek el ugyanis japán mérnökök egy új optikai szállal.
Hogyan lesz Magyarországon tízmillióval több fa?
Hogyan lesz Magyarországon tízmillióval több fa?
Ennek járt a végére a legutóbbi Kávézó a világ végén, a radiocafén.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.