Damoklész kövei - ezek nagy része képes lenne kiirtani az életet a bolygón 2020 / 02 / 27 / Justin Viktor

Ha a hírekben egy föld közelében elsuhanó aszteroidáról hallunk, talán fel sem fogjuk, hogy mit jelent valójában a "százakárhány" méteres átmérő, vagy, hogy mitől lenne olyan végzetes, ha egy ilyen kődarab eltalálná a földet. Azt is gyakran halljuk, hogy  dinoszauruszok kihalásának egyik fő okaként azonosított Chicxulub aszteroida átmérője valahol 11 és 85 km között lehetett. De ezek a számok nehezen elképzelhetőek, így nagy szerencse, hogy jött, Álvaro Gracia Montoya brit alkalmazott videoművész, aki videójában New York városába repít bennünket, hogy valósághű, méretarányos összehasonlításban nézhessük végig a fejünk felett keringő halálosztó aszteroidákat, a legkisebbtől a legnagyobbakig. Megnyugtatásul még annyit érdemes megjegyezni, hogy ezeknek az ősi szikláknak a zömét csak az után fedeztük fel, hogy néhány tízezer kilométer per órás sebességgel már elszáguldott mellettünk (a táblázatban pirossal jelölve). A videóban szereplő égitestek nincsenek velünk  ütközési pályán, de ez ne vezessen félre senkit, naponta fedezünk fel újakat, változhat ez még. (Kép: Pikrepo)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Így működik a magyar fejlesztésű üveg-, PET-palack- és aludoboz-visszaváltó guruló automata
Így működik a magyar fejlesztésű üveg-, PET-palack- és aludoboz-visszaváltó guruló automata
A nyártól már általánosan kötelező új visszagyűjtési rendszer részeként elmés azonosító-feldolgozó rendszerrel felszerelt furgonok gyűjtik be a dobozokat, palackokat a kisboltokból. Megnéztük, hogyan lapít, zúz és ad nyugtát egy ilyen autó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.