Damoklész kövei - ezek nagy része képes lenne kiirtani az életet a bolygón 2020 / 02 / 27 / Justin Viktor

Ha a hírekben egy föld közelében elsuhanó aszteroidáról hallunk, talán fel sem fogjuk, hogy mit jelent valójában a "százakárhány" méteres átmérő, vagy, hogy mitől lenne olyan végzetes, ha egy ilyen kődarab eltalálná a földet. Azt is gyakran halljuk, hogy  dinoszauruszok kihalásának egyik fő okaként azonosított Chicxulub aszteroida átmérője valahol 11 és 85 km között lehetett. De ezek a számok nehezen elképzelhetőek, így nagy szerencse, hogy jött, Álvaro Gracia Montoya brit alkalmazott videoművész, aki videójában New York városába repít bennünket, hogy valósághű, méretarányos összehasonlításban nézhessük végig a fejünk felett keringő halálosztó aszteroidákat, a legkisebbtől a legnagyobbakig. Megnyugtatásul még annyit érdemes megjegyezni, hogy ezeknek az ősi szikláknak a zömét csak az után fedeztük fel, hogy néhány tízezer kilométer per órás sebességgel már elszáguldott mellettünk (a táblázatban pirossal jelölve). A videóban szereplő égitestek nincsenek velünk  ütközési pályán, de ez ne vezessen félre senkit, naponta fedezünk fel újakat, változhat ez még. (Kép: Pikrepo)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Hogyan működhetne fenntarthatóan a világ tizedik legkisebb országa?
Hogyan működhetne fenntarthatóan a világ tizedik legkisebb országa?
Málta ambíciózus terveiről szólt a legutóbbi Kávézó a világ végén, a radiocafén.
Hatalmas segélyforrást hoztak létre az ENSZ klímakonferenciáján
Hatalmas segélyforrást hoztak létre az ENSZ klímakonferenciáján
Nagy bejelentéssel indult az ENSZ klímakonferenciája, de a neheze még hátra van
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.