Dél-Afrikában oroszlánok henyélnek a korlátozások miatti üres utakon

2020 / 04 / 18 / Felkai Ádám
Dél-Afrikában oroszlánok henyélnek a korlátozások miatti üres utakon
Egyszerre szívderítő, egyszerre hátborzongató ismételten szembesülni azzal, hogy a természet mennyivel jobban megvan nélkülünk.

Kitisztult vizű csatornák Velencében, vaddisznók Olaszországban, kecskék Walesben – a természet nem vár sokáig, kényszerű elzárkózásunk idején elkezdi visszakövetelni a jussát. Érdekes nézegetni ezt az emberek nélküli világot, és fájdalmas belegondolni, hogy mennyi fajnak voltunk útjában eddig.

A legutóbbi példát arra, hogy a karantén-korszakban a többi faj köszöni szépen, rohadt jól megvan, a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban örökítették meg. A Park a Twitteren tette közzé az aszfalton szieztázó oroszláncsaládról készült képeket. A Fényképeket az egyik parkfelügyelő, Richard Sowry lőtte.

Egy átlagos napon ezek az utak zsúfolva lennének turistákkal, ám a Park a járvány miatt március 25-e óta zárva tart.

A Park szóvivője úgy nyilatkozott a CNN-nek, hogy normál körülmények közt az oroszlánok a bokrokban bujkálnának a forgalom elől. A szóvivő hozzátette, hogy az emberek hiánya nem okozott egyéb szokatlan viselkedést az állatoknál.

Ahogy fogalmazott:

„A vadállatok egyszerűen csak elfoglalják azokat a helyeket, melyeket általában a turisták miatt elkerülnek.”

(Kép: Kruger Nemzeti Park)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.