Donald Trump bepereli a Facebookot, a Google-t és a Twittert is

2021 / 07 / 17 / Perei Dóra
Donald Trump bepereli a Facebookot, a Google-t és a Twittert is
Az exelnök szerint cenzúra áldozata lett, miután a techóriások egyszerűen letiltották profiljait a közösségi médiában.

Annak idején itt a Rakétán is írtunk arról, hogy a volt amerikai elnök hívei megrohamozták a Capitolium épületét. A címben említett közösségi oldalak ezt követően függesztették fel Donald Trump fiókjait, aki gyűlöletbeszédével, illetve posztjaival hergelte a tüntetőket.

Trump szerint a per fontos eredménye a szólásszabadságnak, egy közelmúltbeli sajtótájékoztatón pedig azt is megüzente, hogy az óriásvállalatoktól az „az elnémítás, a feketelistázás, a kirekesztés és, a törlések” felszámolását kérik. A keresetben megnevezett teches cégek egyelőre nem szólaltak fel a hír kapcsán. Szakértők szerint könnyen lehet, hogy Trump ezen húzása ismét csak azt bizonyítja, hogy a volt elnök hiányolja a média figyelmét. Mindeközben a republikánusok nyilatkozatot adtak ki a kongresszusban, miszerint a techóriások ellen csak azok feldarabolásával léphetnek fel.

(Fotó: Unsplash/Markus_Spiske)

További cikkek a témában:

Az amerikai kormány újságírók és politikusok után nyomozott az Apple és a Microsoft segítségével A Google ki tudott bújni az adatszolgáltatási kötelezettség alól.

Döntött a Facebook: Trump csak 2023-ban térhet vissza Felügyelőbizottságuk korábban arra kötelezte őket, hogy találják ki, meddig marad érvényben a volt elnök kitiltása

A saját csapdájába eshetett a Facebook Donald Trump kitiltásával Jogi szakértők szerint Mark Zuckerberg a felelősség elhárítására használja a Facebook független tartalom-ellenőrző testületét (Ellenőrző Bizottság)  a tartalommoderátori döntések meghozatalánál, de most úgy tűnik, visszanyalt az a bizonyos fagyi.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Harvardi tudósok: Lehet, hogy rejtőzik egy fejlett technológiájú, ismeretlen civilizáció itt, a Földön
Harvardi tudósok: Lehet, hogy rejtőzik egy fejlett technológiájú, ismeretlen civilizáció itt, a Földön
Elég rangos intézmények kutatói írják, hogy nem szabad kizárni ezt a lehetőséget sem – az ebből az állításból kinövő, esetleges következmények pedig még ennél is vadabbak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.