Drónnal örökítették meg egy tornádó pusztító erejét 2022 / 05 / 03 / Bobák Áron

Kansasban nem ritkák a forgószelek, hiszen az állam jelentős része az úgynevezett "tornádófolyosóban" fekszik, ennek megfelelően pedig Texas után itt észlelik a második legtöbb forgószelet, évente átlagosan több mint kilencvenet. Az viszont még manapság is ritkaságszámba megy, amikor egy ilyen időjárási jelenséget igazán jó minőségben sikerül közelről megörökíteni, hiszen a tornádók javarésze kevesebb mint tíz percig tombol, a közelben lakóknak pedig értelemszerűen jobb dolguk is van annál, minthogy a vihart videózzák. Éppen emiatt számít különlegesnek az alábbi felvétel, amelyet Reed Timmer meteorológus tett közzé a közösségi médiában a múlt heti, Andoverben pusztító tornádóról. A forgószél a Fujita-skála szerinti EF3-as besorolást kapta, ami 219-266 km/h közötti szélerősséget jelent, a Wikipédia pedig ezt a jellemzést adja róla: "teljes emeletek tűnhetnek el, komoly sérülés nagyobb épületekben (például bevásárlóközpontok), a vonatszerelvények felborulnak, minden fa kidől vagy kitörik, nehezebb gépjárművek fölemelkednek és métereket mozognak a levegőben." Ennek ellenére Trimmer szerint a viharban csodával határos módon senki sem veszítette életét. A lenyűgöző felvételt egyébként egy Dominator drónnal készítették, amelyet megfigyelési, felderítési és hírszerzési feladatokra fejlesztett ki az izraeli Aeronautics Defense Systems.
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.