Drónnal örökítették meg egy tornádó pusztító erejét 2022 / 05 / 03 / Bobák Áron

Kansasban nem ritkák a forgószelek, hiszen az állam jelentős része az úgynevezett "tornádófolyosóban" fekszik, ennek megfelelően pedig Texas után itt észlelik a második legtöbb forgószelet, évente átlagosan több mint kilencvenet. Az viszont még manapság is ritkaságszámba megy, amikor egy ilyen időjárási jelenséget igazán jó minőségben sikerül közelről megörökíteni, hiszen a tornádók javarésze kevesebb mint tíz percig tombol, a közelben lakóknak pedig értelemszerűen jobb dolguk is van annál, minthogy a vihart videózzák. Éppen emiatt számít különlegesnek az alábbi felvétel, amelyet Reed Timmer meteorológus tett közzé a közösségi médiában a múlt heti, Andoverben pusztító tornádóról. A forgószél a Fujita-skála szerinti EF3-as besorolást kapta, ami 219-266 km/h közötti szélerősséget jelent, a Wikipédia pedig ezt a jellemzést adja róla: "teljes emeletek tűnhetnek el, komoly sérülés nagyobb épületekben (például bevásárlóközpontok), a vonatszerelvények felborulnak, minden fa kidől vagy kitörik, nehezebb gépjárművek fölemelkednek és métereket mozognak a levegőben." Ennek ellenére Trimmer szerint a viharban csodával határos módon senki sem veszítette életét. A lenyűgöző felvételt egyébként egy Dominator drónnal készítették, amelyet megfigyelési, felderítési és hírszerzési feladatokra fejlesztett ki az izraeli Aeronautics Defense Systems.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Nyugat felé mozog a titokzatos “csillagdűne” a Szaharában
Nyugat felé mozog a titokzatos “csillagdűne” a Szaharában
A csillagdűnék páratlan természeti képződmények, amelyek ráadásul nem csak ezen a bolygón találhatóak meg – épp ezért fontos, hogy az egyik legősibbnek most megfejtették a titkait.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.