A jövő tudósai #1 - egy 8 éves mexikói kislánynak magasabb az IQ-ja, mint Einsteinnek
A jövő tudósai #1 - egy 8 éves mexikói kislánynak magasabb az IQ-ja, mint Einsteinnek
2019 / 11 / 30 / Justin Viktor
Közhely, hogy a gyerekek világa kegyetlen tud lenni, de a társaiktól viselkedésükben is különböző gyerekek mindenki másnál jobban érzik ezt. A kiközösítés, csúfolódás, a csoportosan elkövetett megalázás komoly problémát jelent világszerte. Még azok is megszenvedik ezt, akik szorgalmuknak és képességeiknek köszönhetően már gyermekként kiemelkednek még a felnőttek közül is. Iskolapélda következik.

Einstein, Hawking, Adhara

Adhara Pérez IQ-ja 162 pont, ami pont 2 ponttal magasabb, mint Einsteiné és Stephen Hawkingé (nem együttvéve!) A mexikói csodagyerek már írt egy könyvet, most pedig két mérnöki fokozatot készül abszolválni, majd azt tervezi, hogy űrhajós lesz.

Fiatal élete alatt Adhara Pérez-et sokat zaklatták és csúfolták, különcnek hívták, nála nyilvánvalóan kevésbé intelligens iskolatársai. De a Mexikóvárosban élő kislány, - akit három éves korában Asperger-szindrómával, az autizmus spektrum részeként ismert fejlődési rendellenességgel diagnosztizáltak, ami komoly nehézségeket okozhat a társadalmi interakciókban - nem engedte, hogy a rosszindulat és irigység lelassítsa.

Iskolai zaklatás

“Láttam Adharát, ahogy egy kis gyerekházban játszott és a többiek rázárták az ajtót, majd kántálni kezdték: "Különc, hangyás!" - meséli Nallely Sanchez, Adhara édesanyja. “Aztán elkezdték csapkodni a kis ház oldalát. Én meg azt mondtam, nem akarom, hogy így szenvedjen.”

A briliáns elméjű kislány mély depresszióba esett és nem akart többet iskolába menni. A tanárai arról számoltak be, hogy az órákon alszik, nem mutat érdeklődést semmi iránt. Sanchez, aki tisztában volt lánya képességeivel, melyeket otthon mutatott, rájött, hogy az uniformizált oktatási rendszerben nincs jövője a lányának, így elvitte Adharát gyermekpszichológushoz, terápiára. Onnan már csak egy lépés volt a  kislány extrém magas IQ-jának megállapítása, és a család végre képessé vált arra, hogy a képességeinek megfelelő oktatási intézményt kereshessenek neki.

Öt éves korára Adhara elvégezte az általános iskolát, 8 évesen pedig a komplett középiskolát. Már kiadta az első könyvét is “No Te Rindas” (Ne add fel!) címmel, amely a különbözőség kihívásainak leküzdésében szerzett tapasztalatairól szól.

E mellett online ipar-mérnöki matematikus és rendszermérnöki tanulmányokat folytat párhuzamosan, valamint felkerült a Forbes Mexikó “100 legbefolyásosabb nő Mexikóban” listájára.

A kislány mindemellett egy intelligens karkötőt fejleszt, amely segíti a különféle képességekkel rendelkező gyermekek érzelmeinek figyelését, a rohamok és más érzelmi kitörések megelőzését és megakadályozását.

Mintha ez nem lenne elegendő, Adhara angolul is tanul, hogy felvegyék az Arizonai Egyetemre és tanulmányozhassa az asztrofizikát. Azt tervezi, hogy valamikor űrhajós lesz, majd részt vesz a Mars kolonizálásában és elnyeri a Nobel-békedíjat.

Lépj tovább a csillagok felé Adhara, mutass példát más eltérő képességű gyermekek és a világ számára, hogy bármi lehetséges!

(Forrás: People Képek: Wikipédia, Twitter)

Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ugyanattól a férfitól kapott szem szifiliszt öt nő is
Ugyanattól a férfitól kapott szem szifiliszt öt nő is
A precedens nélküli eset során öt nő kapta el a szifilisz egy ritka formáját ugyanattól a férfitól. Ez a baktérium már a fertőzés korai fázisában is súlyos látószervi és idegrendszeri károkat okozhat, és ez az első dokumentált eset a heteroszexuálisok közötti terjedésre egy ilyen csoportban. Felmerül, hogy egy új, agresszívabb baktériumtörzs megjelenése állhat a háttérben.
19. századi fotók kelnek életre a 150 éves Budapest születését bemutató kisfilmben
19. századi fotók kelnek életre a 150 éves Budapest születését bemutató kisfilmben
Budapest fenállásának 150. évfordulója alkalmából készült a látványos kisfilm, amelyben több mint 100 archív felvételt elevenítettek meg a különleges, úgynevezett parallax képalkotási technika segítségével.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.