Egy „apró” módosítás, és kétezer-ötszáz kilométert tett meg a Tesla újratöltés nélkül 2022 / 10 / 23 / Felkai Ádám

A Warped Perception YouTube csatorna úgy határozott, hogy kihozza egy Tesla hatótávolságából, amit ki lehet, és az eredmény a számok szintjén elég ámulatos: 2500 km egyetlen feltöltéssel. Kérdés persze, hogy bármi legyen is ez a csodamechanika, miért nem gondolt rá Elon Musk? Nos, jó okkal nem gondolt – lényegében ugyanis hibriddé alakították át az EV-t. Az elképzelés lényege ugyanis, hogy egy generátort kötöttek a kocsi aksijára, ami folyamatosan újratöltötte azt. Bizonyos értelemben tehát a kocsi magával hurcolt egy töltőállomást, ráadásul egy nem is túl környezetbarát töltőállomást. Esztétikailag az átalakítás talán nem annyira kifogásolható (láttunk már ennél sokkal randább barkácsmunkát), viszont minden próbálkozás ellenére a generátor borzasztó zajos maradt. Az éles teszt során aztán előjött egy apró probléma is: a generátorból sajnos nem érkezett annyi feszültség, ami kompenzálhatta volna az akkumulátor lemerülését, emiatt aztán folyton változtatni kellett a sebességen, hogy az újratöltés és a lemerülés egyensúlyba kerüljön. Megérte ez a rengeteg szenvedés? Túl sok meglepetés ugyan nem derült ki ebből a kísérletből, de legalább ezt is kipróbálta valaki.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A következő generációs holdjáró nem hasonlít majd az Apollo-éra járműveihez
A következő generációs holdjáró nem hasonlít majd az Apollo-éra járműveihez
Az Astrolab, az Intuitive Machines és a Lunar Outpost kapta a lehetőséget arra, hogy új rovert fejlesszen a leendő holdi missziók számára.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.