Egy ezer fős felmérés eredményei a legtöbb stresszt kiváltó és a legélvezetesebb szexuális pozíciókról

2020 / 09 / 13 / Justin Viktor
Egy ezer fős felmérés eredményei a legtöbb stresszt kiváltó és a legélvezetesebb szexuális pozíciókról
Az állandó megújulás képessége mondhatni a boldogság egyik fokmérője életünkben, az új ingerek, új helyzetek alkalmazkodásra késztetik, frissen, fiatalon tartják elménket és néha a testünket is. Különösképp igaz ez akkor, ha a szexualitást is a mozgalmasság jellemzi, ami felér akár egy edzéssel is. Igen ám, de mint mindennek ennek is megvannak a maga veszélyei, még a komoly stressz sincs kizárva, és ezt már kutatási eredmények is alátámasztják.

Felmérés

A Superdrug Online Doctor, főképp a szexualitás tárgykörébe tartozó gyógymódokkal foglalkozó weboldal által elvégzett felmérés során 1000 fő Európában és az Egyesült Államokban, párkapcsolatban élő férfit és nőt kérdeztek meg vágyaikról, szexuális szorongásaikról és preferenciáikról.

Hogy a legkevésbé sem reprezentatív kutatás talán legérdekesebb megállapításával kezdjük, a megkérdezettek szerint a legstresszesebb pozíció szexuális együttlét során az “álló testhelyzetben kivitelezett 69” lett. Úgy tűnik, hogy a fejjel lefelé lógva végzett ritmikus mozgás nem éppen az a testgyakorlat, amire akkor vágyunk, amikor éppen igazán jól szeretnénk érezni magunkat. Ezt szorosan követte az "anális szex", melyről a férfiak 30 százaléka és a nők csaknem 55 százaléka jelentette ki, hogy nem az ő asztala. A legkevésbé favorizált felállások dobogójának harmadik fokára, a komoly szorongással kecsegtető, úgynevezett “térdelő talicska” pozíció gurult fel.

Természetesen készült pozitív lista is, a legmegbízhatóbbnak ítélt, legkevésbé félt testhelyzetekről, ezek sorrendben a misszionárius-, a kutya-, a cowgirl- (azaz lovagló-), és a (minden lében) “két kanál” pozíciók lettek.


A megkérdezettek által legkevésbé preferált szexuális pozíciók listája (Kép: Superdrug Online Doctor)

A felmérés során arra is kíváncsiak voltak, hogy melyek a legvágyottabb szeretkezési helyzetek. A kérdésre a férfiak és a nők markánsan különböző válaszokat adtak, a “sima 69”-et például az előbbiek 68 az utóbbiak 38 százaléka favorizálta. Az anális szex esetében a férfiak 87 százalékáról derült ki ez a preferencia, míg a nőknél csupán 12 százalék játszott frekventáltan a gondolattal.

Az emlegetett "misszionárius pozíció" viszont inkább a nők körében mutatkozott népszerűnek 66 százalékos kívántságával, míg a férfiaknak csak 33 százaléka dédelgette ezt a fantáziát. Amivel meg is érkeztünk a salamoni pozíciókhoz, melyek kiegyenlítetten szerepeltek mindkét nem fantáziájában, ezek pedig a “háttal az asztalon, lábak a vállak felett” illetve a “kutya” pozíciók lettek.


A különböző szexuális pozíciók preferáltsága nemek szerinti bontásban (Kép: Superdrug Online Doctor)

Setting

A szorongás persze mindig fokozható még egy kicsit, és ez be is bizonyosodott, amikor a válaszadókat az együttlétek szexuális pozíciótól független aspektusairól kérdezték. Itt a rangsor a következőképpen alakult: a legnagyobb szorongást a nyilvános helyen folytatott együttlét váltotta ki, szorosan követte ezt a BDSM, az anális- és a kemény-szex, majd a sort a közös pornónézés zárta. Ha a lista ellenkező végét nézzük, a legkényelmesebb, legoldottabb helyzeteknek az orális szex, a maszturbáció és a “piszkos beszélgetés” bizonyultak. 

Ezt ne...

Egy ilyen kutatás után nehéz megállni, hogy ne rakjuk össze a két véglet vicces listáját, így hát nem is tennék kísérletet rá. A Superdrug Online Doctor felmérése szerint tehát szívünk és érrendszerünk egészsége érdekében lehetőség szerint kerüljük a:

Nyilvános helyen folytatott kemény anális BDSM-et álló 69-el váltogató térdelő talicskát közös pornónézésközben (mobilról?). 

Ezt de...

Ugyanakkor ha igazán ki akarunk simulni, kifejezetten célszerű a:

Maszturbálás orális szex közben, mocskos beszéddel körítve (tele szájjal?) kikapcsolásnak pedig a jó öreg misszionárius vagy a kutya.


A legstresszesebb környezeti paraméterek az Európában és Egyesült Államokban megkérdezett férfiak és nők szerint (Kép: Superdrug Online Doctor)

Általános tanulságként talán az vonható le, hogy a szexualitás témakörében nem ritka a stresszes helyzet, legyen szó pozícióról, környezetről, vagy a partnerrel folytatott bármilyen tevékenységről. Az őszinteség és a nyitottság persze, mint más esetekben is életünk során, sokat segíthet.

Ha semmi más végképp nem, nyugtasson meg bennünket az a tudat, hogy partnerünknek minden bizonnyal ugyanúgy megvannak a maga “mumusai” ezen a téren, bár ha lehet ezen a területen tanácsot adni (nyilván nem), akkor még mindig az őszinte, nyílt, minél tabumentesebb beszélgetés lehet a legjobb megoldás.

(Forrás: IFLS Kép: Unsplash, OnlineDoctor)


 


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Hány ember élt eddig összesen a világon?
Hány ember élt eddig összesen a világon?
"Ahány ember él ma, mind mögött harminc szellem sorakozik; ez az élők és holtak számaránya. Az idők hajnala óta nagyjából-egészéből százmilliárd ember taposta a Föld nevű bolygót." - írta Arthur C. Clarke az 1968-ban megjelent Űrodisszeia című könyvének nyitányában. Igaza volt az írónak? És hogyan változtak azóta a becslések?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.