Egy gombnyomással kiengedhető, autógumiba épített hóláncot fejleszt a Hyundai és a Kia 2023 / 12 / 11 / Bobák Zsófia

A Hyundai Motor és a Kia bemutatta azt az új autókerék megoldást, ami eleve a gumiba integrálva tartalmazza a hóláncot, illetve az annak megfelelően funkcionáló eszközt, így külön szerelés nélkül lehet egyetlen gombnyomással biztonságosabbá tenni a csúszós utakon való közlekedést. Az eszköz egy alakemlékező ötvözetből és egy modulból áll, előbbi elektromos jel hatására aktiválódik és formát vált - ennek következtében kiemelkedik az autógumi résein át a felszínre és a hólánchoz hasonlóan segíti a stabilitást havas talajon is. Az ötvözet a kerékbe összepréselt állapotban van elhelyezve és kiengedés esetén eredeti alakját veszi fel, ezáltal a hólánc-modult felfelé tolja, amíg az el nem éri a felszínt. Normál üzemmódban a modul nem akadályozza a haladást, de a Hyundai leírása szerint jó indikátora lehet a kerekek állapotának, ha a modulok kezdenek láthatóvá válni: ez azt jelentheti, hogy a gumik túlságosan elkoptak és cserére szorulnak. A kerék prototípusa még nem készült el, de a technológiát a cégek Dél-Koreában és az Egyesült Államokban szabadalmaztatják és később, további fejlesztések és tesztelések után a tömeggyártást is tervezik. (Fotó: Hyundai Motor)
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
M5: a világ első luxus szupertengeralattjárója kétmilliárd dollárba kerül
A jármű 250 méteres mélységben akár négy hétig is víz alatt maradhat – a vásárlókör az “egyedi élményre vágyó” szupergazdagok.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.