Egy japán professzor megalkotta a világ első ízesített televízióját

2021 / 12 / 24 / Palotai Nándor
Egy japán professzor megalkotta a világ első ízesített televízióját
Már követni is nehéz, hogy ez hány dimenziós megjelenítésnek számít.

Elkészült a világ első íz-kijelzővel felszerelt, megnyalogatható televíziója a tokiói Meiji Egyetemen – szúrta ki a Reuters. Mijasita Homei professzor és nagyjából 30 tanuló egy ízleléssel kapcsolatos projekten dolgozik jelenleg, melynek során olyan eszközöket terveznek és építenek, mint például az ételek ízét gazdagabbá tevő okosvilla, vagy éppen az imént tárgyalt ominózus televízió.

A „Taste the TV” névre keresztelt berendezés 10 különböző anyagot tartalmazó tartályból keveri össze a kívánt ízt, majd ráspricceli egy filmrétegre, amit aztán a gép rásimít a képernyőre. A felhasználó innen nyalhatja fel a műsor ízét. A filmréteg helyett bármilyen más felületre, vagy ételre is fel lehet vinni az ízeket.

Homei professzor szerint a mostani járványhelyzetben találmánya sokaknak segíthetne kapcsolatot tartani a külvilággal. Az ízképernyős tévé segítségével ki sem kellene mozdulnunk otthonról, hogy a világ másik felén található étterem fogásait megkóstolhassuk, de Homei szerint a jövőben akár úgy tölthetnénk le a különböző ízeket, akár a zenét.

A professzor már több céggel is felvette a kapcsolatot, hátha más eszközökben is hasznát vennék az ízesítéshez kifejlesztett technikájának. Homei szerint a televízió darabja nagyjából 285 ezer forintba kerülne, ha elkezdenék a sorozatgyártását.

(Fotó: Reuters)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival
OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival
A CIA alá tartozó OGA eddig világszerte legalább kilenc űrjárművet gyűjtött be – ebből kettő tökéletes állapotban van – állítja több tanú is. Mindettől nem függetlenül a Szenátus után most a Képviselőházon múlik az “UFO-törvény sorsa”, ami kihívásokkal néz szembe elsősorban annak kapcsán, hogy nehezményezik, hogy a magánszereplőknek is ki kellene adniuk a nem emberi intelligenciára utaló tárgyi és biológiai bizonyítékokat.
Jövőre ChatGPT-képzés indul egy magyar egyetemen
Jövőre ChatGPT-képzés indul egy magyar egyetemen
A kecskeméti Neumann János Egyetem az eddig online ChatGPT-kurzusokat kínáló magyar startuppal, a Promptmasterrel együtt indítja a szabadon választható képzést 2024 tavaszán.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.