Egy japán professzor megalkotta a világ első ízesített televízióját

2021 / 12 / 24 / Palotai Nándor
Egy japán professzor megalkotta a világ első ízesített televízióját
Már követni is nehéz, hogy ez hány dimenziós megjelenítésnek számít.

Elkészült a világ első íz-kijelzővel felszerelt, megnyalogatható televíziója a tokiói Meiji Egyetemen – szúrta ki a Reuters. Mijasita Homei professzor és nagyjából 30 tanuló egy ízleléssel kapcsolatos projekten dolgozik jelenleg, melynek során olyan eszközöket terveznek és építenek, mint például az ételek ízét gazdagabbá tevő okosvilla, vagy éppen az imént tárgyalt ominózus televízió.

A „Taste the TV” névre keresztelt berendezés 10 különböző anyagot tartalmazó tartályból keveri össze a kívánt ízt, majd ráspricceli egy filmrétegre, amit aztán a gép rásimít a képernyőre. A felhasználó innen nyalhatja fel a műsor ízét. A filmréteg helyett bármilyen más felületre, vagy ételre is fel lehet vinni az ízeket.

Homei professzor szerint a mostani járványhelyzetben találmánya sokaknak segíthetne kapcsolatot tartani a külvilággal. Az ízképernyős tévé segítségével ki sem kellene mozdulnunk otthonról, hogy a világ másik felén található étterem fogásait megkóstolhassuk, de Homei szerint a jövőben akár úgy tölthetnénk le a különböző ízeket, akár a zenét.

A professzor már több céggel is felvette a kapcsolatot, hátha más eszközökben is hasznát vennék az ízesítéshez kifejlesztett technikájának. Homei szerint a televízió darabja nagyjából 285 ezer forintba kerülne, ha elkezdenék a sorozatgyártását.

(Fotó: Reuters)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A robotról egyelőre nem lehet sokat tudni, de a felvételek tanúsága szerint a háztartási munkák jól mennek neki és ehhez hasonló, ház körüli teendők elvégzésére szánja a gyártó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.