Egy lépéssel közelebb a robotok, amik bármivé képesek átalakulni 2020 / 05 / 24 / Bobák Áron

Amikor okosotthonokról beszélünk, általában olyan dolgokra gondolunk, mint a mobilról irányítható termosztát meg a hangvezérlésű lámpa, de hogy az okosotthon ezeknél mennyivel többet is jelenthet, abba a Lausanne-i Műszaki Egyetem (EPFL) biorobotikai laboratóriumának friss videója nyújt egy röpke bepillantást.                                                                                                                                       A svájci egyetem kutatói évek óta fejlesztik az önkonfiguráló moduláris robotokat, avagy a roombotokat, amik szó szerint bármivé képesek átalakulni. A videón az apró robotok előbb egy székké állnak össze, majd azt is bemutatják, hogyan képesek felvinni egy széket a lépcsőkön, lecsavarni egy palackról a kupakot, vagy felvenni egy tollat a földről. Ez persze ma még nagyon lassan megy nekik, ezért a felvételeket kicsit felgyorsították, hogy lássuk, hogyan működne mindez a hétköznapokban.
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.