Egy lépéssel közelebb a robotok, amik bármivé képesek átalakulni 2020 / 05 / 24 / Bobák Áron

Amikor okosotthonokról beszélünk, általában olyan dolgokra gondolunk, mint a mobilról irányítható termosztát meg a hangvezérlésű lámpa, de hogy az okosotthon ezeknél mennyivel többet is jelenthet, abba a Lausanne-i Műszaki Egyetem (EPFL) biorobotikai laboratóriumának friss videója nyújt egy röpke bepillantást.                                                                                                                                       A svájci egyetem kutatói évek óta fejlesztik az önkonfiguráló moduláris robotokat, avagy a roombotokat, amik szó szerint bármivé képesek átalakulni. A videón az apró robotok előbb egy székké állnak össze, majd azt is bemutatják, hogyan képesek felvinni egy széket a lépcsőkön, lecsavarni egy palackról a kupakot, vagy felvenni egy tollat a földről. Ez persze ma még nagyon lassan megy nekik, ezért a felvételeket kicsit felgyorsították, hogy lássuk, hogyan működne mindez a hétköznapokban.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G technológia az optikai kapcsolás és a pontos elektromágneses hullámmanipuláció révén forradalmasítja a telekommunikációt, növelve a kapcsolódási sebességet és hatékonyságot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.