Egy mechanikus emberszerű dolgozó állt szolgálatba a Nio autógyárában 2024 / 02 / 24 / Bobák Zsófia

Az UBTECH Robotics egyik robotja, a Walker S a kínai EV-gyártó NIO gyárában állt szolgálatba, hogy kisebb munkákban segítse humán munkatársait. A gép annak a Walker robotcsaládnak az egyik modellje, amellyel az UBTECH fő célját igyekszik elérni és minden otthon (és gyár) számára humanoidokat biztosítani. Az arc-, és tárgyfelismerő rendszerrel, automatikus navigációval és kéz-szem koordinációval ellátott robot biztonságosan tud két lábon járni különféle terepeken és ötujjas kezeivel stabilan tudja tartani a tárgyakat. A gép egyelőre csak gyakornoki idejét tölti a Nio gyárában, vagyis nem végez igazán hasznos munkát, inkább azt tesztelik a segítségével, hogy hogyan lehet a humanoidot adaptálni a környezethez és milyen feladatokat lehet rábízni az összeszerelés és ellenőrzés folyamatai alatt. Az UBTECH a Walkert és jövőbeli robottársait az emberek számára unalmas, repetitív és veszélyes munkák elvégzésére szánja. A NIO-tól nem lenne meglepő lépés, ha emberszerű robotok flottáját alkalmazná az autók készítése során: Csi Huacsiang, a cég alelnöke tavaly úgy nyilatkozott, 2027-re 30%-kal csökkenthetik az emberi munkaerőt a gyáraikban, miután gépekre cserélik őket. (Fotó: UBTECH Robotics)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A robotkutya bármilyen körülmények között talpra áll
A robotkutya bármilyen körülmények között talpra áll
A Deep Robotics alapos tesztelésnek vetette alá az általuk fejlesztett négylábú robotot, de a gép jól vette az akadályokat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.