Egy mechanikus emberszerű dolgozó állt szolgálatba a Nio autógyárában 2024 / 02 / 24 / Bobák Zsófia

Az UBTECH Robotics egyik robotja, a Walker S a kínai EV-gyártó NIO gyárában állt szolgálatba, hogy kisebb munkákban segítse humán munkatársait. A gép annak a Walker robotcsaládnak az egyik modellje, amellyel az UBTECH fő célját igyekszik elérni és minden otthon (és gyár) számára humanoidokat biztosítani. Az arc-, és tárgyfelismerő rendszerrel, automatikus navigációval és kéz-szem koordinációval ellátott robot biztonságosan tud két lábon járni különféle terepeken és ötujjas kezeivel stabilan tudja tartani a tárgyakat. A gép egyelőre csak gyakornoki idejét tölti a Nio gyárában, vagyis nem végez igazán hasznos munkát, inkább azt tesztelik a segítségével, hogy hogyan lehet a humanoidot adaptálni a környezethez és milyen feladatokat lehet rábízni az összeszerelés és ellenőrzés folyamatai alatt. Az UBTECH a Walkert és jövőbeli robottársait az emberek számára unalmas, repetitív és veszélyes munkák elvégzésére szánja. A NIO-tól nem lenne meglepő lépés, ha emberszerű robotok flottáját alkalmazná az autók készítése során: Csi Huacsiang, a cég alelnöke tavaly úgy nyilatkozott, 2027-re 30%-kal csökkenthetik az emberi munkaerőt a gyáraikban, miután gépekre cserélik őket. (Fotó: UBTECH Robotics)
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Az orosz öngyilkos tank
Az orosz öngyilkos tank
A robottank valójában nagyon sok mindenre jó a kamikaze műveleteken túl.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.