Egy radikálisan új motorsport van születőben, ami a levegőben fog zajlani 2023 / 02 / 21 / Bobák Zsófia

Az Alauda Aeronautics évek óta dolgozik az Airspeeder nevű légi járműveinek egyre fejlettebb változatain, amelyeket az EXA versenysorozatban használnak légi eVTOL futamokban, vagyis egyfajta levegőben zajló Forma-1-ben. Az első gyorsulási versenyt 2021 novemberében rendezték meg, az első párbajra, amelynek során Zephatali Walsh és Fabio Tischler mérkőzött meg egymással, tavaly májusban került sor, azonban mindkét esemény alkalmával csak távoli irányítással kezelték a járműveket a versenyzők. A cél egy valódi autóverseny légi verziójának kivitelezése, ezért a cég az Airspeedernek a járműben ülő pilóta által irányított modelljét fejleszti és a látványterveket már be is mutatták egy rövid videóban. Az Mk4 formája amennyire lehet, a földi versenyautókat idézi és már a biztonság is nagyobb szerepet kapott a tervezésében, mint az előző változatoknál: a propellereket ugyanis védőburkolat mögé rejtették. Az Mk4 akkumulátoros meghajtás helyett hidrogénnel fog működni és a cég leírása szerint típusának leggyorsabb képviselője lesz 360 km/h-ás végsebességével, amire 30 másodperc alatt gyorsul fel. A tervek szerint az első, pilóták részvételével megvalósított versenyre 2024-ben kerül sor.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.