Egy radikálisan új motorsport van születőben, ami a levegőben fog zajlani 2023 / 02 / 21 / Bobák Zsófia

Az Alauda Aeronautics évek óta dolgozik az Airspeeder nevű légi járműveinek egyre fejlettebb változatain, amelyeket az EXA versenysorozatban használnak légi eVTOL futamokban, vagyis egyfajta levegőben zajló Forma-1-ben. Az első gyorsulási versenyt 2021 novemberében rendezték meg, az első párbajra, amelynek során Zephatali Walsh és Fabio Tischler mérkőzött meg egymással, tavaly májusban került sor, azonban mindkét esemény alkalmával csak távoli irányítással kezelték a járműveket a versenyzők. A cél egy valódi autóverseny légi verziójának kivitelezése, ezért a cég az Airspeedernek a járműben ülő pilóta által irányított modelljét fejleszti és a látványterveket már be is mutatták egy rövid videóban. Az Mk4 formája amennyire lehet, a földi versenyautókat idézi és már a biztonság is nagyobb szerepet kapott a tervezésében, mint az előző változatoknál: a propellereket ugyanis védőburkolat mögé rejtették. Az Mk4 akkumulátoros meghajtás helyett hidrogénnel fog működni és a cég leírása szerint típusának leggyorsabb képviselője lesz 360 km/h-ás végsebességével, amire 30 másodperc alatt gyorsul fel. A tervek szerint az első, pilóták részvételével megvalósított versenyre 2024-ben kerül sor.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.