Egy thai férfi szerint a ChatGPT képes kikalkulálni a heti nyertes lottószámokat

2023 / 04 / 28 / Felkai Ádám
Egy thai férfi szerint a ChatGPT képes kikalkulálni a heti nyertes lottószámokat
Lehet izzítani a ChatGPT-t, mert valamennyi idő még maradt a szelvények leadásáig. Mondjuk némi nehézség azért akad a módszerrel, ha működik egyáltalán.

Nagyot megy a thai közösségi médiában Patthawikorn Boonrin története, ami nem is csoda, mivel a férfi az állítása szerint a ChatGPT segítségével megnyerte a lottót. Őrület! A sztorival azonban rögvest akad némi probléma, ha a módszert szeretnénk átszabni a helyi viszonyokra. Az első, hogy a derék úr thai nyelven beszél és ír a TikTok csatornáján, így aki nem beszéli ezt a nyelvet, annak kevés sikere lesz abban, hogy megértse a módszert.

@ai.runlottery มาดูคำตอบเต็มๆ เรื่อง #หวย งวดวันที่1 เมษายน 2566 ของ #ChatGPT ในคืน วันที่ 27 มีนาคม 2566 ช่วงเวลา 20.23 กันครับ #โปรดใช้วิจารณญาณในการไถฟีด #โปรดใช้วิจารณญาณในการรับชม ♬ เสียงต้นฉบับ - เลขพารวย

A történetről az angolszász sajtóban elsőként beszámoló Mashable is csak annyit írt, hogy Patthawikorn Boonrin hipotetikus kérdéseket tett fel a mesterséges intelligenciának, és megadott pár nyertes számot a korábbi évekből, és ezek után voilá, a ChatGPT prezentálta is a győztes számokat: 57, 27, 29 és 99. Mint a Mashable írja, Boonrin még azt is megemlítette egy helyi hírügynökségnek, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy a ChatGPT-t használta lottószámok generálására, és hogy a bot még azt is közölte vele, hogy a lottó a szerencsén múlik, mielőtt emlékeztette volna, hogy "nem szabad túlságosan megszállottnak lenni” az új fixációja kapcsán, és inkább végezzen egy kis testmozgást a szabadban.

A módszert természetesen mi is kipróbáltuk, de kevés sikerrel. Mi azt kértük a ChatGPT-től, hogy viselkedjen statisztikai területen jártas matematikusként, majd a korábbi eredmények alapján számolja ki, hogy a heti ötöslottón mely számoknak van a legnagyobb esélye. A tapasztalatunk, hogy ismét csak nem lettünk milliárdosok, mivel a ChatGPT annyit közölt mindössze, hogy ezt nem lehet kiszámolni, mert az eredmény minden esetben a véletlenen múlik, ráadásul az egyes húzások statisztikai szempontból függetlenek egymástól. További noszogatásra mindössze annyit volt hajlandó elárulni, hogy akadnak nézetek, amelyek szerint bizonyos számok azért a statisztikai valószínűségnél gyakrabban fordulnak elő. Mondjuk minket legalább nem küldött el sétálni.

Egyébként Patthawikorn Boonrin sem tehet fel mostantól a lábát, mivel körülbelül 59 dollárnyi összeget nyert ezzel a módszerrel, ami nagyjából 20 ezer forint. Ezzel valószínűleg még Thaiföldön sem oldja meg az ember az egész hátralévő életét.

A magunk részéről egyébként kicsit szkeptikusak vagyunk a sztorival kapcsolatban a kisebb összeg ellenére is. A ChatGPT ugyanis notóriusan rossz matekból, és hajlamos csak úgy random számokat bemondani, sőt nem egy példa van rá, hogy rendkívül magabiztosan ugyan, de káprázatosan elhibázza az elemi iskolás matek feladatokat is. Emiatt ha a sztori nem népszerűséghajhász kitaláció ától cettig, akkor a legnagyobb esély arra van, hogy valaki valahogy kimaszírozott az MI-ből egy random számsort, amivel szerencséje lett.

Ettől független ha valamely kedves olvasónk megnyerné a ChatGPT segítségével a lottót, úgy, ha a nyereményt nem is osztja meg velünk (ezt természetesen nem tiltjuk meg), legalább írja meg nekünk a sztoriját!

(Kép: Pixabay/ChiniGaray)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
A Kuaishou nevű cég generatív mesterséges intelligenciája a Sorához hasonló minőségű videókat készít a beírt parancsok alapján, ráadásul korlátozottan már a nagyközönség számára is elérhető - igaz, egyelőre csak Kínában.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.