Egy titokzatos honlap szerint a John McAfee által őrizgetett, botrányos titkok huszonnyolc napon belül kiderülhetnek

2021 / 06 / 30 / Felkai Ádám
Egy titokzatos honlap szerint a John McAfee által őrizgetett, botrányos titkok huszonnyolc napon belül kiderülhetnek
Az ügyvédje, valamint a spanyol rendőrség hivatalos álláspontja szerint John McAfee felakasztotta magát a barcelonai cellájában aznap, hogy kiderült: a spanyol legfelsőbb bíróság jóváhagyta a kiadatását az Egyesült Államoknak.

McAfee halálhíréről részletesen írtunk a lenti cikkünkben, és ezt követően beindultak a legkülönbözőbb elméletek, amiknek egyébként McAfee még az életében alaposan megágyazott. Az excentrikus, egykori dollármilliomost annyira sűrűn vették körbe ugyanis a legkülönbözőbb elméletek, hogy komoly feladat ezek közt utat vágni, és a halála legalább olyan ötletelést indított be netszerte, mint korábban Jeffrey Epsteiné.

Meghalt John McAfee, aki egy vírusirtó szoftverrel írta be magát a számítástechnika történetébe Ügyvédje szerint a 75 éves férfi önkezével vetett véget életének egy spanyolországi börtönben.

Kezdjük az első lépéssel az úton: mindössze percekkel azt követően, hogy a halálhírét nyilvánosságra hozták, John McAfee Instagram oldalán megjelent egy poszt, egész pontosan egy Q-betűt ábrázoló kép. Az avatott szemeknek a Q természetesen könnyen felismerhető utalás a QAnon-teóriára, az összeesküvés-elméletre, mely szerint működik egy sátánista pedofil hálózat prominens demokrata politikusok vezetésével, akik gyerekek vérét isszák, hogy örökké éljenek. Ez egyfajta titkos világkormány, amivel olyan személyek próbáltak szembeszállni, mint Donald Trump. Amikor Trump veresége után különös, egy diszkont Mad Max-mozi statisztériájának tűnő alakok betörtek január elején a Capitolium épületébe – akkor azok ennek az összeesküvésnek a „hívői” voltak.

McAfee egyébként szívesen posztolt erről az összeesküvés-elméletről, és szította a tüzet, de igazság szerint nehéz megmondani, hogy mikor gondolta ezeket a bejegyzéseket komolyan, és mikor trollkodott mindössze. Ha pedig már itt tartunk: McAfee még a börtönből is olyan előszeretettel használta a Twittert, mint korábban, és bejegyzései valóságos kincsesbányát jelentenek bárkinek aki:

A/ Szeretne hinni abban, hogy a férfi halála mögött valamiféle rejtély áll.

B/ Szeretné bebizonyítani, hogy McAfee szenvedett a magánytól, és beszélt az öngyilkosságról is.

A második opcióra itt az a Tweet, amelyben állítása szerint egy másik rabtársa kérdezte őt az öngyilkosság fájdalommentes lehetőségeiről.

Aki pedig valamiféle rejtélyt orront, és nem csapna fel pár mondat alapján botcsinálta pszichológusnak, az is megtalálja a számítását. Itt például a kriptovalutákról ír, és arról, hogy ő már 3 éve megmondta, hogy a kormányok ez ellen a fizetőeszköz ellen háborút fognak hirdetni, és ő (McAfee) egy kiemelt célpont.

Mégis, egy tweet sem futott be akkora karriert ezek közül, mint az alábbi:

McAfee ebben a 2019-es tweetben az írja, hogy az USA hivatalnokai megfenyegették őt, hogy végeznek vele, és a halálát öngyilkosságnak álcázzák. Ezért a férfi magára varratta a WHACKD-feliratot (kábé azt jelenti: kinyírták, kicsinálták), hogy mindenki tudja, hogy ha öngyilkosságot követett volna el, akkor az nem öngyilkosság volt, hanem megölték őt. Bizarr módon ezzel együtt a saját kriptovalutáját, a whackd-et is hirdeti ugyanebben a bejegyzésben.

Arra a hiábavaló feladatra tehát nem vállalkoznánk, hogy azon okoskodjunk, a Tweetekből hol és milyen rejtett gondolatokat, lélekállapotokat, üzeneteket lehet kiolvasni. Jelenleg a hatóságok hivatalos álláspontját ismerjük az ügyben, bár azt meg kell említeni, hogy sem McAfee felesége, sem a férfi közeli ismerősei nem tartották őt olyannak, aki ilyen tettet követne el. Persze mindez nem perdöntő érv, de az látszik, hogy akad táptalaj annak, aki nagyon szeretne hinni abban, hogy McAfee-t eltették láb alól. Aki pedig szeretné látni működés közben a legkülönbözőbb elméleteket (például hogy az egész mögött Hillary Clinton áll), az csak olvasson bele a fenti poszt alá írt kommentekbe. Mindez akkorát ment, hogy többen abba is a McAfee elleni áskálódást olvasták bele, hogy a halálát követő másnap, június 24-én összeomlott egy többemeletes lakóház Floridában, és legalább 4-en meghaltak, 150-en pedig eltűntek. Az elmélet szerint ugyanis McAfee-nak volt egy lakása az épületben, és itt őrizte a fájlokat, melyekkel azt bizonyítja, hogy a kormány mennyire romlott. McAfee a fenti linken található cikk alapján egyébként nem tulajdonolt lakást az épületben, és a hatóságok sem gyanakszanak a tragédiával kapcsolatban szándékosságra.

A kormány korrupciójáról beszámoló titkos anyag ötletét maga McAfee dobta be a köztudatba még 2019-ben, amikor arról írt, hogy elkezdi nevesítve leleplezni a romlott figurákat, elsőként egy CIA ügynököt és a Bahamai Közösség két hivatalnokát. Állítása szerint több mint 31 terrabájtnyi kompromittáló anyaggal rendelkezett a Tweet írásakor, és ha letartóztatnák vagy eltűnne, akkor ez az anyag el fog jutni a sajtóhoz. Habár a bejegyzés óta két év telt el, McAfee halálát követően ez is nagy kedvvel hivatkozott Tweet lett elsősorban a Q-teóriát vallók köreiben.

Ennek megfelelően sokan várják is, hogy ez az anyag megjelenjen a neten, és csodák-csodája, erre el is kezdtek bizonyos jelek utalni. A bitcoin.com szúrta ki, hogy 4 napja feltűnt egy weboldal, amelyen az állt, hogy Contingency Plan Activated – kábé: Készenléti Terv Aktiválva. Az oldalon ezen kívül McAfee arcáról készült grafika látható, valamint egy 28 napos visszaszámláló. A visszaszámláló felett a következő felirat olvasható: Something big is coming... Tehát: Valami nagy dolog van készülőben. Végül az oldal alján ez áll: All the right people are scared. They should be. Vagyis: A megfelelő emberek már mind félnek. Van is rá okuk.

Jelenleg az oldal, amely ezen a címen volt elérhető: britbonglogpost.com, nem él, azonban többen lementették a képét, amit például ezen a Reddit-fórumon lehet megtekinteni. Az oldal másik érdekessége, hogy McAfee már említett kriptojára, az Ethereum alapú whacked-token szerződésre mutatott, melyet McAfee 2019-ben jelentett be. A napokban a whacked értéke 733 százalékkal is nőtt (ez soknak tűnhet, de nagyon alulról indult, és a csúcson is egységenként 0,07 dollárt ért.) Egyébként a kripto-leleplezésekor a hirdetésben feltűnt Hillary Clinton képe is, aki a Q-híveknek amolyan örök mumusa, mint a hupikék törpikéknek Hókuszpók. Érdekesség, hogy a whacked deflációs valutának lett szánva, mivel az összes tranzakció 10 százaléka elég („whackd” lesz – tehát kicsinálják), és minden 1000 tranzakcióból egyben elégnek a tokenek. Ez amúgy amolyan „tréfa” volt, amivel McAfee Jeffrey Epstein szintén sok fantáziát megmozgató öngyilkosságára utalt, olyannyira, hogy a kripto elindítása után McAfee még egy „Epstein Didn’t Kill Himself” („Epstein nem ölte meg magát”) versenyt is szervezett. Pár héttel eztán varratta magára a már említett feliratot, és vont hasonlóságot a saját és Epstein sorsa közt.

Egyébként a whackd-del most nagyon nem árt óvatosnak lenni, mivel több áltoken is elkezdett feltűnni, és ahol eredetileg árusították, a McAfee Dex webportál, jelenleg nem üzemel.

Mint látható tehát, groteszk reklámfogások, direkt trollkodások, és ki tudja miféle szándékok gordiuszi csomójából kellene valami igazságmagot kihámozni, de ehhez legfeljebb csak sok szerencsét lehet kívánni. Mindenesetre arra buzdítanánk mindenkit, hogy ne fogadjon túl nagy összegben arra, hogy kevesebb, mint egy hónapon belül előkerül a rejtett felvétel, melyen Hillary Clinton, Tom Hanks, Bill Gates és Oprah Winfrey közösen isszák gyerekek vérét egy elfekvő washingtoni pizzázóban.

Amennyiben ismersz valakit, akit öngyilkosság fenyegethet, kérjük, látogass el az Alapítvány az Öngyilkosság Ellen weboldalára segítségért, vagy hívd a 116-123-at.

(Kép: Flickr/Kamal Singh)

További cikkek a témában:

Denver reptere és az Illuminátusok, avagy a polgári repülés egyik legnagyobb összeesküvés-elmélete Az összeesküvés-elméletek nem ismernek határokat, főképp ha az Illuminátusok is részei, miért épp egy 1995-ben megnyílt szimpla légiforgalmi reptér lenne kivétel?

Valódi az a kiszivárgott felvétel, melyen az ENSZ-ben egy idegen civilizáció űrhajójáról beszélnek? A felvétel tényleg az ENSZ ülésén készült, és az azon látható személy is valódi – mindennek ellenére a valóság ennél azért árnyaltabb.

Közösségi finanszírozással lőnének az űrbe egy laposföld-hívőt Nem azért, hogy megszabaduljanak tőle, hanem hogy saját szemével bizonyosodjék meg róla, hogy a planétánk nem lapos. Ez azonban nem biztos, hogy jó ötlet.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.