Egy új járműfajtát alkottak Finnországban 2023 / 07 / 26 / Bobák Zsófia

A finn 18 Wheels startup egy új járművet alkotott, amit a fejlesztők meghatározása szerint az ATV-k (all terrain vehicle) kategóriájába tartozik, de külsőre kölcsönöz bizonyos elemeket a jet ski járművektől is, a kerekek számának tekintetében pedig egészen újszerű megoldással bír. Az ATV 18 kerekének mindegyikéhez külön-külön elektromos motor tartozik és a kisméretű kerekek hajlékony összekötő elemmel csatlakoznak a jármű testéhez, emiatt a haladás, ha nem is a leggyorsabb, de a legzökkenőmentesebb: akár 200 mm magas barikádokon is lassulás nélkül képes áthajtani és a bemutató videó tanúsága szerint a nagyobb farönkök sem jelentenek akadályt számára. A jármű nem csak terepjáróként alkalmazható, hanem vízálló karosszériája és alkatrészei miatt vízben is tud közlekedni, bár úszni nem tud, így csak sekély vízben használható. A hibrid megépítésével a fejlesztők három fő célt szerettek volna elérni - egy fenntartható, innovatív és széles körben alkalmazható jármű gyártását megoldani, ami a speciális kerekei miatt kevésbé teszt kárt a környezetben, mint a hagyományos quadok. A prototípust 2022-ben tesztelték és a második, módosított prototípust is készül már, a végleges verzió bemutatására októberben kerül majd sor. A járművet a nagyközönség bevonásával tesztelik terepen a nyár végén. (Fotó: 18 Wheels)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Az izraeli védelmi erők bemutatták a Merkava alapharckocsi legújabb generációját, amelyben már mesterséges intelligencia is asszisztál. Az első ötödik generációs tankokat már le is szállították.
Új életre kelt a Honda negyven évvel ezelőtti járműve
Új életre kelt a Honda negyven évvel ezelőtti járműve
A Honda az új robogóval egy nyolcvanas évekbeli járművét, az Motocompót éleszti újra.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.