Egyedülálló videón sikerült megörökíteni két grizzly medve vérre menő összecsapását 2023 / 05 / 15 / Bobák Áron

Mivel Alaszkában mintegy 30 ezer grizzly medve él, így egyáltalán nem ritka, hogy a párzási időszakban a hasonló súlycsoportban lévő medvék megküzdenek egymással a dominanciáért. Az már annál inkább, hogy ezt közvetlen közelről sikerül videóra venni, egy szerencsés túravezetőnek viszont nemrég sikerült megörökítenie egy ilyen összecsapást. Brad Josephs május 8-án éppen a Lake Clark Nemzeti Parkban dolgozott, amikor arra lett figyelmes, hogy két grizzly vészjóslóan kerülgeti egymást, a konfliktus pedig egy csaknem hat percig tartó, epikus küzdelemben csúcsosodott ki. Ez valóban nem mindennapi látvány, hiszen a grizzly a barnamedvék között is az egyik legnagyobb, az Alaszkában élő hímek tömege akár a 400 kilogrammot is elérheti. “Ez talán a legcsodálatosabb medveharc, amit valaha videóra vettek” - kommentálja maga Josephs is a Youtube-ra feltöltött felvételen az eseményeket, hozzátéve, hogy 25 éves pályafutása során még soha nem látott ennyire intenzív küzdelmet. (Live Science)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Így nézhetünk utána, milyen hatással lesz a mindennapjainkra a klímaváltozás
Így nézhetünk utána, milyen hatással lesz a mindennapjainkra a klímaváltozás
Az MIT kutatóinak interaktív grafikonjai megmutatják, hány napot tudunk évente a szabadban tölteni számunkra kényelmes hőmérsékleti körülmények között most és néhány év/évtized múlva a világ különböző országaiban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.