Egyedülálló videón sikerült megörökíteni két grizzly medve vérre menő összecsapását 2023 / 05 / 15 / Bobák Áron

Mivel Alaszkában mintegy 30 ezer grizzly medve él, így egyáltalán nem ritka, hogy a párzási időszakban a hasonló súlycsoportban lévő medvék megküzdenek egymással a dominanciáért. Az már annál inkább, hogy ezt közvetlen közelről sikerül videóra venni, egy szerencsés túravezetőnek viszont nemrég sikerült megörökítenie egy ilyen összecsapást. Brad Josephs május 8-án éppen a Lake Clark Nemzeti Parkban dolgozott, amikor arra lett figyelmes, hogy két grizzly vészjóslóan kerülgeti egymást, a konfliktus pedig egy csaknem hat percig tartó, epikus küzdelemben csúcsosodott ki. Ez valóban nem mindennapi látvány, hiszen a grizzly a barnamedvék között is az egyik legnagyobb, az Alaszkában élő hímek tömege akár a 400 kilogrammot is elérheti. “Ez talán a legcsodálatosabb medveharc, amit valaha videóra vettek” - kommentálja maga Josephs is a Youtube-ra feltöltött felvételen az eseményeket, hozzátéve, hogy 25 éves pályafutása során még soha nem látott ennyire intenzív küzdelmet. (Live Science)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.