Egyet pislogsz, és lemaradtál a Rubik-kocka kirakásának új világrekordjáról 2024 / 05 / 29 / Bobák Áron

Ahogy az elmúlt évek rekordjainak mindegyikét, természetesen ezt is egy robot állította fel: a Mitsubishi Electric kifejezetten erre kifejlesztett gépének május elején mindössze 0,305 másodpercébe telt kiraknia a 3x3x3-as Rubik-kockát, amivel 0,075 másodperccel döntötte meg az eddigi rekordot. Bár a videón az óra 0,204 másodpercnél áll meg, ahogy arra a leírásban felhívják a figyelmet, a Guinness Rekordok Könyve más szabályok szerint mér, ennek tudható be az egytized másodperces eltérés. Ahogy a hírről beszámoló Independent megjegyzi, ez még így is több mint tízszer gyorsabb, mint a leggyorsabb idő, ami alatt egy embernek sikerült megbirkóznia Rubik Ernő találmányával; ezt, azaz az emberi rekordot egyébként az amerikai Max Park tartja, akinek tavaly júniusban 3,13 másodperc alatt sikerült kiraknia a kockát. (Borítókép: Guinness World Records)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
A Kuaishou nevű cég generatív mesterséges intelligenciája a Sorához hasonló minőségű videókat készít a beírt parancsok alapján, ráadásul korlátozottan már a nagyközönség számára is elérhető - igaz, egyelőre csak Kínában.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.