Egymást érik a Budapest átalakulásáról szóló hírek, itt a legfrissebb a BKK-tól

2021 / 08 / 26 / Justin Viktor
Egymást érik a Budapest átalakulásáról szóló hírek, itt a legfrissebb a BKK-tól
Az elmúlt napok mondhatni másról sem szóltak a fővárosi közéletben mint arról, hogy milyen nagy léptékű átalakulások várhatóak a Budapesten. A mai főpolgármesteri bejelentésekre rákontrázott a BKK is.

A BKK is felújít

A BKK vezérigazgatója Dr. Walter Katalin a tegnapi napon aláírta a szerződéseket, Budapest Duna-partjának újratervezéséről. A 2022-es év nyarán ennek értelmében mind a budai, mind pedig a pesti oldalon is elindulhat a felújítás és átalakítás.

A nagyszabású munka a Duna-Buda projekt név alatt indul majd, és annyit már most lehet tudni, hogy az alsó rakpart észak-déli közlekedési folyosó szerepét megtartják. A budai belvárosi Duna-parthoz kapcsolódóan a Fő utca és a rajta található terek, a Felhévíz, illetve a Bem József tér megújításával túrisztikai központú köztérhálózat jöhet majd létre. Jaqvítani tervezik a kerékpáros közlekedés feltételeit, és az ígéretek szerint a gyalogosok megváltozott igényeihez igazodik majd minden. Növelik a zöldfelületeket, hogy növekedjen a közterületek közösségi használata is, és javítanak a felső rakpartok és köztereik gyalogos felületeinek kapcsolatát.

A ma közzétett tervek az alábbi galériában nézegethetőek.

Rak-Park

RAK-PARK néven is indul egy projekt, melyben a Duna-part kialakításán változtatnának. A tervek szerint a pesti alsó rakparton közösségi sportolást szolgáló eszközöket, utcabútorokat, kerékpár- és gyalogos útvonalakat létesítenek. Ezen a területen megújítják a leromlott állapotú burkolatokat és a kerékpáros valamint a gyalogos közlekedés feltételeit. A környezetvédelmi szempontok figyelembe vételével több zöldfelületet alakítanak ki, vonzóbbá téve az itt található közterületeket. A Duna-Buda és a RAK-PARK projektek pontos kivitelezésének tervei, a tenderdokumentáció és a szükséges engedélyek 2022 nyarára készülnek el, vagyis a konkrét részletekre eddig kell várni.

(Forrás: BKK Kép: BKK, Google Streetview)

Ez is érdekelhet:

Karácsony Gergely ismertette, hogy milyen tervekkel enyhítenének a fővárosi dugókon Kifejezetten autó-centrikus tervekkel állt elő a főpolgármester, amely inkább kedvezményekkel próbál átszoktatni a közösségi közlekedés használatára.

Tokió lett a világ leginnovatívabb városa, Budapest is az ötszázas listán A győzelmet főképp a technológia intenzív alkalmazásnak, a digitális képességeknek és a járvány ideje alatt mutatott teljesítménynek köszönhetik. A globális 100-as lista számos további érdekességet is tartogatott.

Kihirdették az egymilliárd forintos budapesti közösségi költségvetés 15 győztes ötletét A történet még tavaly októberben kezdődött, mikor a Fővárosi Önkormányzat meghirdette Budapest első részvételi költségvetését, melyben 1 milliárd forintot ajánlottak fel a budapesti lakosok ötleteinek megvalósítására.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Így nézhetünk utána, milyen hatással lesz a mindennapjainkra a klímaváltozás
Így nézhetünk utána, milyen hatással lesz a mindennapjainkra a klímaváltozás
Az MIT kutatóinak interaktív grafikonjai megmutatják, hány napot tudunk évente a szabadban tölteni számunkra kényelmes hőmérsékleti körülmények között most és néhány év/évtized múlva a világ különböző országaiban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.