Egyszemélyes kabinokban utazhatnak a jövő városlakói az utcák felett 2022 / 11 / 06 / Bobák Zsófia

A Halfbike-ot, vagyis félbiciklit megalkotó bolgár startup mérnökei a városi közlekedés modern formájának koncepcióját alkották meg, ami új utat kínálhat a dugók elkerülésére anélkül, hogy a hyperloophoz, eVTOL-okhoz vagy akár jetpackekhez hasonló különleges és drága, esetleg nehezen alkalmazható technológiai megoldásokat igényelne. A rendszer egyszerűen működik: az acélkábeleken haladó, felfüggesztett kabinok egy-egy ember szállítására alkalmasak, tehát tulajdonképpen horizontálisan haladó, kisméretű felvonóhoz hasonlóan üzemelnek, a vezérlésüket pedig egy mesterséges intelligencia által irányított egység oldja meg. Az elképzelés szerint az applikációval használható kabinok az előre megadott célhelyszínhez vezető útvonal optimalizálásával a lehető leggyorsabb utazást teszik lehetővé, így felhasználó-, és környezetbarát módon valósulhat meg a személyszállítás a városokban. A Halfgrid egyelőre csak egy speciális koncepciót jelent a zsúfoltság megoldására, de a Halfbike sikeréből kiindulva nem elképzelhetetlen, hogy egyszer a projekt valamilyen formában életre kel és reformot hoz az urbánus környezetbe. (Fotó: Half Company)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.