Egyszemélyes kabinokban utazhatnak a jövő városlakói az utcák felett 2022 / 11 / 06 / Bobák Zsófia

A Halfbike-ot, vagyis félbiciklit megalkotó bolgár startup mérnökei a városi közlekedés modern formájának koncepcióját alkották meg, ami új utat kínálhat a dugók elkerülésére anélkül, hogy a hyperloophoz, eVTOL-okhoz vagy akár jetpackekhez hasonló különleges és drága, esetleg nehezen alkalmazható technológiai megoldásokat igényelne. A rendszer egyszerűen működik: az acélkábeleken haladó, felfüggesztett kabinok egy-egy ember szállítására alkalmasak, tehát tulajdonképpen horizontálisan haladó, kisméretű felvonóhoz hasonlóan üzemelnek, a vezérlésüket pedig egy mesterséges intelligencia által irányított egység oldja meg. Az elképzelés szerint az applikációval használható kabinok az előre megadott célhelyszínhez vezető útvonal optimalizálásával a lehető leggyorsabb utazást teszik lehetővé, így felhasználó-, és környezetbarát módon valósulhat meg a személyszállítás a városokban. A Halfgrid egyelőre csak egy speciális koncepciót jelent a zsúfoltság megoldására, de a Halfbike sikeréből kiindulva nem elképzelhetetlen, hogy egyszer a projekt valamilyen formában életre kel és reformot hoz az urbánus környezetbe. (Fotó: Half Company)
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.